1938—2009In memoriam Jecza Tibor — Magyari Lajos

2009. január 28., szerda, Közélet

Egyre többen mennek el régi kollégáink, barátaink, sorstársaink soraiból. Az egykori Megyei Tükör egykori munkatársai közül már odalett Znorovszky Attila, Csiki Laci, Sütő István, Tőke Csaba, s én mindig magunk közül valónak számítottam Bartha Árpit is, hiszen ő is közülünk valónak érezte önmagát.

S nem szóltam még kiváló külső, de állandó munkatársainkról, Kónya Ádámról, Kisgyörgy Benjáminról, Incze Lászlóról, a mindentudó Máthé János bácsiról, Bartos Endréről s a lap arcélét, küllemét meghatározó Baász Imréről, Plugor Sándorról.

Fogyunk. Leltárt is nehéz készíteni. Most Jecza Tibor hagyott el minket, a lap második főszerkesztője, majd helyettes vezetője, ki ugyancsak nehéz időkben kapta kezébe az irányítást. Végezte, ahogyan tudta, s ahogyan lehetett.

Isten nyugtasson, Jecza Tibor!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2009-01-28: Közélet - x:

Zárt tömbök nyíltsága

Hadik Gyula az a szobrász, ki hosszú élete során a művészet nagy izmusai közepette nem felejtett el folyton befelé figyelni — méltatta a művészt Vargha Mihály.
2009-01-28: Világfigyelő - x:

A parlament feloszlatását kezdeményezi a Fidesz—KDNP

Feloszlatná az Országgyűlést a Fidesz és a KDNP március 8-i hatállyal, és azt szeretnék, ha a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen már napirendre vennék erről szóló indítványukat ― jelentette be Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője tegnap. Mint mondta, a júniusi európai parlamenti választásokkal egy időben kellene megtartani az új országgyűlési választásokat.