Megkezdte felkészülését a Sepsiszentgyörgyi Jövő

2009. január 29., csütörtök, Sport

Megtörött a jég, Sepsiszentgyörgy labdarúgósportja jelt adott arról, hogy él itt még a futball, hiszen kedden megkezdte felkészülését a tavaszi idényre a Sepsiszentgyörgyi Jövő felnőtt csapata. Mondanám, hogy megkezdte téli alapozását, de csak heti három edzéssel igazán alapozni nem lehet.

Na persze, az egyesület vezérkara is többet, jobbat szeretne, például egy edzőtábort, ahol napi három edzéssel alapozzanak a tavaszi rajtra, de... Ahhoz pénz kell, sok pénz. Igen ám, de labdarúgásunk korábbi korifeusai eljátszottak minden pénzforrást. Ion Diaconu elmondása szerint a keretből senki nem ment el, egyelőre senkit nem igazoltak. Ez viszont nem jelenti azt, hogy elzárkóznának a lehetőségek elől. Ami mindenképpen figyelemre méltó, a sportvezető szerint fokozott hangsúlyt fektetnek az ifjúsági játékosokra, valamint a helyi és a környék fiatal tehetségeire. Igyekeznek megteremteni nekik a fejlődésükhöz szükséges feltételeket.

Marian Todoran edző irányításával a régi megszokott játékoskeret — Nagy Béla, Ioan Butuc, Németh Lehel, Răzvan Tomi, Marius Ciobotaru, Köecsi Hunor, Horváth Marius, Ruzsa Loránd, Kiss József, Vasile Vasiluca, Cristian Moldovanu, Antal Miklós, Răzvan Todoran, Nagy Szilárd, Antal Csongor, Kuti, Claudiu Rădulescu, Berde, Vass... — kezdte meg az edzéseket, melyek során az általános erőállapot megszerzése, fejlesztése mellett figyelmet fordítanak a csapatépítésre, formába hozásra egyaránt. Természetesen, a sorozatos edzőmérkőzésekkel. Ezen edzőmérkőzések sorát egészíti ki a február 7—8-án sorra kerülő teremtorna is. Játszani, játszani kell, kint, bent, nem számít, a fontos az, hogy pattogjon, guruljon a labda.

Jó munkát, Jövő! (á)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1790
szavazógép
2009-01-29: Sport - x:

Első a Bálványos (Kosárlabda, városi bajnokság)

A sepsiszentgyörgyi amatőr kosárlabda-bajnokság 8. fordulójának eredményei: Panthers—KaniBalls 56—40, Bad Boys—Rozsdás Csont 75—24, Babeş Boys—Kalibro 36—39, Bálványos—Da Bomb 20—0 (játékjog nélküli kosárlabdázó bevetése miatt veszítette el a találkozót a Da Bomb), Vesekő—Székölyök 34—31.
2009-01-29: Sport - x:

Világbajnokság (Kézilabda)

A házigazda horvát válogatott nyert az olimpiai bajnok francia csapat ellen a férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó mérkőzésén. A pénteki elődöntők párosításai: Dánia―Franciaország (17.30 óra) és Horvátország―Lengyelország (20.30 óra).