Új szabály

2024. január 16., kedd, Gazdakör

A területalapú támogatásokat kifizető ügynökség (APIA) sajtóközleménye szerint ettől az évtől új szabályt alkalmaznak az állattenyésztők esetében.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A támogatásokat igénylők haszonállatainak az állategészségügyi hatóság adatbázisában kell szerepelniük, és nem a Gazdaságok Nemzeti Nyilvántartójában, amint az eddig volt. A módosító rendeletet tavaly év végén hagyták jóvá, és a vidékfejlesztési stratégia részét képezi. Az új szabály a PD-07-es (fejőstehenek állatjólétének javítása), a PD-08-as (állatjólét javítása a hizlalt növendékeknél), a PD-10-es (jövedelemkiegészítő csatolt támogatás a lucernánál), a PD-20-as (fejőstehenek csatolt támogatása) a PD-23-as (tejelőbivalyok csatolt támogatása), a PD-24-es (juhok és kecskék csatolt támogatása) igénylésénél kötelező. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-01-16: Gazdakör - Incze Péter:

Még majdnem mindenhol van pénz (Vidékfejlesztési pályázatok)

A múlt hét végén a megyei vidékfejlesztési hivatalnál érdeklődtünk, hogy melyik megnyitott intézkedéseknél van még pályázható pénz.
2024-01-16: Gazdakör - :

Négy község pályázott

A vidékfejlesztési hivataltól kaptuk az információt, hogy a mezei és a községi utak létesítésének, illetve korszerűsítésének támogatásánál (DR 27 és DR 28) a pályázható összeg elfogyott, így nem lehet további pályázatokat feltölteni az ügynökség számítógépes rendszerébe.