Házkutatás a prefektúrán - FRISSÍTVE

2024. január 16., kedd, Közélet

Hatósági egységek szállták meg kedden kora reggel a Kovászna Megye Prefektusi Hivatal sepsiszentgyörgyi székhelyét, ahol házkutatást tartottak. A vizsgálódás, mely egyes források szerint két korrupciógyanús ügyet céloz, még késő délután is zajlott, a hatósági bevetésről, akcióról hivatalos tájékoztatás a nap folyamán nem érkezett.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az intézmény előtt a csendőrség járműve és egy fővárosi rendszámú gépjármű volt látható, az épületbe nem lehet belépni. A kormányhivatal illetékesei nem tudtak részletekkel szolgálni, annyit erősítettek meg, hogy házkutatás zajlik, annak tárgya viszont nem ismert, amint az sem, hogy melyik hatóság jár el.

A csendőrség különleges egységének maszkot viselő tagjait több rendben is látni lehetett, amint ki- bejártak az épületbe. Forrásaink szerint a rendőrség országos korrupcióellenes ügyosztálya, illetve a korrupcióellenes ügyészség emberei vizsgálódtak. Ráduly István prefektus nem tartózkodott az épületben, ez később több nem hivatalos forrásból megerősítést nyert. Egyes források szerint a kormányhivatal vezetője Kolozsváron volt a házkutatás idején.

 

FRISSÍTÉS

A nap folyamán pár hivatalosan meg nem erősített, ám több forrás által is egybehangzóan állított értesülés is eljutott lapunkhoz, ezek egyike arról szólt, hogy a hatóságok nem csak a prefektúrán tartottak házkutatást, hanem Ráduly István bikfalvi lakásán is, illetve reggel a kataszteri, telekkönyvi hivatalt is felkeresték. Pár nem hivatalos forrásunk azt is megerősítette, hogy a hatóságok több vállalkozásnál is házkutatást tartottak.

Egy másik, szintén több szálon beérkezett értesülés szerint a hatóságok két ügyben kutakodtak. Egyrészt a prefektúra épületében belügyminisztériumi forrásokból fedezett, 2021-ben elvégzett villanyhálózat-felújítási munkálatok kapcsán (ezekről a maguk idején lapunkban is beszámoltunk), másrészt egy ingatlan-visszaszolgáltatás, egy földterület ügyében. Mint akkor írtuk, az elavult villanyhálózat cseréje már rég indokolt volt, mivel már nem bírta terhelést és veszélyessé vált; a földterület visszaszolgáltatása kapcsán forrásaink részletekkel nem tudtak szolgálni. Arról sem lehetett közelebbit megtudni, hogy a vizsgálat ki, vagy kik ellen irányul.

A sajtó érdeklődésére egyébként a helyi korrupcióellenes ügyosztály, valamint a megyei ügyészség csak annyit erősített meg, hogy az épületben valóban zajlik valamilyen vizsgálat, de azt nem ők végzik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1768
szavazógép
2024-01-16: Jegyzet - Váry O. Péter:

Déjà vu (Városjáró)

Aki sokat jár, sokat lát. Az állandó bolyongástól egy idő után meg látomásai támadnak. Na, nem olyan futurisztikus fantazmagóriaféleségek, még csak nem is vágyálmok, és a legkevésbé sem hallucinációk.
2024-01-16: Közélet - Bartos Lóránt:

Ismét tüntetnek a gazdák, bedugult a 11-es országút

Újabb spontán tüntetésbe kezdtek kedd reggel a mezőgazdálkodók és a fuvarozók, így a 11-es országúton ma ismét torlódásokra kell számítani – aki teheti, jobb, ha nem ül autóba.