LabdarúgásKecskés Ákos szerint a legfontosabb a felsőházi rájátszásba jutás

2024. január 17., szerda, Sport

A szurkolók nagy örömére négy hét szünet után folytatódik a SuperLiga. A legutóbbi négy bajnoki találkozón veretlen Sepsi OSK pénteken 17 órától a vendég Jászvásári Poli ellen játszik. Az idei első tétmérkőzés előtt a háromszéki csapat 28 éves, hatszoros magyar válogatott védője, Kecskés Ákos beszélt az edzőtáborról, az alapszakaszban hátralévő mérkőzésekről, a székelyföldi közönségről és a nemzeti együttesről.

  • Fotók: Tókos Csaba
    Fotók: Tókos Csaba

– Hétfő óta itthon készülnek a bajnokság folytatására. Ezt megelőzően edzőtáborban vettek részt Törökországban, ahol két mérkőzést is játszottak. Hogyan sikerült a felkészülés?
– A legutóbbi tétmérkőzés óta csak négy hét telt el, így nem állt sok idő a rendelkezésünkre, ezért a felkészülésünk is rövid volt, hiszen csak tíz napot töltöttünk Törökországban. Az edzőtáborban két találkozót játszottunk, szerintem az FC Magdeburg némileg erősebb ellenfélnek bizonyult. A német csapatot sikerült legyőzni, úgy gondolom, az nagy intenzitású, remek meccs volt. A második mérkőzésnek már fáradtabban vágtunk neki, hiszen nehéz edzések voltak mögöttünk, ráadásul különböző teszteket is végeztünk. Pozitívan zártuk a felkészülés első részét, aztán másfél nap pihenő után hétfő óta hazai környezetben gyakorlunk.

– Bernd Storck érkezésével eredményesebb lett a csapat játéka, a legutóbbi öt mérkőzésen veretlenek, ennek köszönhetően a táblázat ötödik helyén töltötték a téli szünetet. Milyen a közös munka a német szakemberrel?
– Pozitív a közös munka a német vezetőedzővel, az eredmények magukért beszélnek. Nagyon bizakodó vagyok, szeretnénk az új évet úgy kezdeni, ahogy a téli szünet előtt befejeztük. Az elmúlt időszakban keményen dolgoztunk, várjuk már, hogy ismét tétmérkőzéseket játsszunk.

 

 

– Pénteken hazai pályán folytatják a bajnokságot, a téli szünetben erősítő Jászvásári Poli lesz az ellenfelük.
– Az ellenfél teljesítményét és a labdarúgókat a következő napokban kielemezzük. Igyekszünk saját magunkkal foglalkozni, hogy a mérkőzésig minél jobb állapotban legyünk. Az mindenképp pozitívum számunkra, hogy hazai közönség előtt játszunk, hiszen zord az időjárás az országban, abban viszont biztosak lehetünk, hogy itthon a pálya remek állapotban van, ugyanis a gondnokok óriási munkát fektetnek bele.

– Az alapszakaszban még kilenc mérkőzésük van hátra, öt hazai környezetben és négy idegenben. Hogyan látja az esélyeket?
– Úgy gondolom, a labdarúgásban fontos, hogy mindig csak a következő feladatra összpontosítsunk, nyilván kell egy nagyobb célnak is lennie. Szerintem mérkőzésről mérkőzésre kell gondolkodunk, ha sikerült győzni a Jászvásár ellen, akkor koncentrálhatunk az Aradi UTA elleni találkozóra. Az előző meccseken mutatott teljesítményünk alapján a helyünk a felsőházi rájátszásban van. Az a legfontosabb, hogy bejussunk a playoffba, utána pedig majd meglátjuk, a legjobb hat között mire leszünk képesek.

– Tavaly szeptember elején igazolt Sepsiszentgyörgyre, azóta 14 mérkőzésen öltötte magára a piros-fehér mezt. Milyen érzés a székelyföldi közönség előtt játszani?
– Negatív hullámba csöppentem, amikor Sepsiszentgyörgyre igazoltam, ezért nehezebb volt felvenni a ritmust és beilleszkedni. A játékosoknak és a szurkolóknak is könnyebb, amikor győzelmi sorozatban van a csapat, viszont ilyen a futball: egyszer fent, egyszer lent. Úgy gondolom, hogy az eredménytelen időszakban is a szurkolók mindig mellettünk álltak, egyszer sem szidtak azért, mert hat mérkőzést elvesztettünk.

 

 

– 2022-ben még tagja volt a Nemzetek Ligájában bravúros eredményeket elérő magyar válogatottnak. A Sepsi OSK és a folyamatos játéklehetőség visszautat jelenthet a címeres mezhez?
– Nyilván néha a fejemben motoszkál, hogy ismét tagja legyek a válogatottnak. A nemzeti együttes nagyon jól szerepel, ám a szövetségi kapitány fel­adata eldönteni, hogy kikre számít a folytatásban. Végzem a dolgomat, elsősorban igyekszem segíteni a sepsiszentgyörgyi csapatot, remélem, pozitív eredményeket érünk el a bajnokság hátralévő részében.

– Fél év múlva kezdődik az Európa-bajnokság, Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, szeretnének maradandót alkotni Németországban. Ön szerint meddig juthat a magyar válogatott?
– Az utóbbi három évben óriásit fejlődött a válogatott. Úgy hiszem, hogy képesek lehetünk meglepetést okozni, reális esély van kijutni a csoportból, majd azt követően bármi megtörténhet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-01-17: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-01-17: Sport - :

Negyedik lett a magyar csapat (Vízilabda, Európa-bajnokság)

A magyar férfi vízilabda-válogatott tegnap 12–7-re kikapott az olasz csapattól a kisdöntőben, így a negyedik helyen zárta a horvátországi Európa-bajnokságot. A magyar együttes története hetedik bronzmérkőzésén másodszor szenvedett vereséget, legutóbb 12 évvel ezelőtt volt erre példa.