Kárpótlás növénytermesztőknek

2024. január 30., kedd, Gazdakör

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) sajtóközleményben adta hírül, hogy a növénytermesztők január 29. és március 8. között tehetik le kéréseiket az orosz–ukrán háború miatti kárpótlási támogatásra.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A hektáronkénti 100 eurós támogatás kifizetésére 243 millió eurót biztosítanak a hazai költségvetésből a mezőgazdasági minisztériumon keresztül. Támogatásra jogosultak azon magánszemélyek, jogi személyként bejegyzett fizikai személyek, egyéni és családi vállalkozások, cégek és társasok, amelyek 2023-ban területalapú támogatási kérést tettek le 2022 őszén elvetett őszi búzára, durumbúzára, őszi búzarozsra (tritikálé), rozsra, őszi árpára, illetve őszi repcére. A támogatási kéréshez mellékelni kell a bankszámlaszámot is, ha a támogatást igénylő bankszámlát váltott. A kárpótlást június 30-ig fizetik ki. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-01-30: Gazdakör - Incze Péter:

Lehívási arány a Vidékfejlesztési Alapoknál (Vidékfejlesztés)

Kilenc év alatt több mint tízmilliárd euró támogatást fizettek ki Romániában a Vidékfejlesztési Alapokból. Az eddig teljesen befejezett és kifizetett pályázatok száma 80 090, s még 16 050 pályázat található megvalósítási szakaszban, melyekre az utolsó részletet 2025 decemberéig igényelhetik.
2024-01-30: Gazdakör - :

Megemelték a gázolaj-támogatást

Január 25-i ülésén a gáz­olaj-támogatás növeléséről is döntött a kormány. Ebben az évben a mezőgazdaságban használt gázolaj ártámogatására 270 millió lejt különítettek el.