ÚszásBronzérmes a magyar váltó

2024. február 9., péntek, Sport

A Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar váltó tegnap bronzérmet nyert a nyílt vízi úszók csapatversenyén. A váltó záróembereként utóbbi az 1500 méteres körben több mint félperces hátrányt ledolgozva vitte fel az együttest a dobogóra.

  • Rasovszky Kristóf, Szimcsák Mira, Fábián Bettina és Betlehem Dávid. Fotó: MTI / Derencsényi István
    Rasovszky Kristóf, Szimcsák Mira, Fábián Bettina és Betlehem Dávid. Fotó: MTI / Derencsényi István

Elsőként Fábián Bettina ugrott vízbe, ezúttal Rasovszky sapkájában úszott. A legjobbak szinte mindig a két nő, majd a két férfi úszóval vágnak neki a viadalnak, ezek közül az együttesek közül az olaszok és az ausztrálok nagyon erősen kezdtek, első versenyzőik negyedik és ötödik helyen váltottak, míg Fábián a 13. pozícióban indította csapattársát. Szimcsák Mira tartotta a helyezést, majd Betlehem Dávid 69 másodperces hátránnyal ugrott a vízbe, aki ugyan az ötödik pozícióba jutott fel, viszont Rasovszky Kristóf hátránya a harmadikként tempózó német mögött még több mint fél perc volt. Az élen az olaszok és az ausztrálok már befoghatatlannak tűntek. Az olimpiai ezüstérmes klasszis végül előbb amerikai riválisát, majd egy őrületes hajrával a németet is megelőzte, így a harmadik helyre vitte fel az előző két világbajnokságon ezüstérmes alakulatot.
Eredmények, nyílt vízi úszás, csapatverseny, 6 km: 1. Ausztrália 1:03:28.0 óra, 2. Olaszország 1:03.28.2, 3. Magyarország 1:04:06.8.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-02-09: Sport - :

Újra együtt a németekkel (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

A magyar labdarúgó-válogatott ismét azonos négyesbe került a német csapattal a Nemzetek Ligája 2024–2025. évi idényének tegnapi sorsolásán. A másik két ellenfél Hollandia és Bosznia-Hercegovina lesz a 3. csoportban.
2024-02-09: Sport - :

Ötméteresekkel diadalmaskodtak az olaszok felett (Vízilabda, világbajnokság)

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott szerdán ötméteresekkel 15–14-re legyőzte az olasz csapatot a dohai világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában. A magyarok megszakították rossz sorozatukat az olaszok ellen, akiket világbajnokságon ezt megelőzően legutóbb 2003-ban a barcelonai döntőben győztek le.