Pénz étkezési burgonyára

2024. február 13., kedd, Gazdakör

A mezőgazdasági minisztérium honlapján közzétették és közvitára bocsátották azt a tervezetet, amely szerint ebben az évben is támogatják az étkezési burgonya termesztését.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A minisztérium a költségvetésből 11 483 880 lejt, illetve 2,3 millió eurót szán az országos csekély értékű (de minimis) támogatási programra. A támogatás értéke 200 euró hektáronként, feltétele pedig, hogy az igénylő (magántermelő, engedélyezett fizikai személy, egyéni vagy családi vállalkozás, mezőgazdasági cég) legkevesebb 30 áron termeszt burgonyát, hektáronként legalább 15 tonnás átlagtermést ér el, a termésből pedig hektáronként legalább 6 tonnát értékesít november 18-ig. A kéréseket a rendelet hatályba lépése után, május 20-ig kell letenni személyesen vagy elektronikus úton a megyei mezőgazdasági igazgatóságokhoz. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-02-13: Gazdakör - Incze Péter:

Hatvanhat megtelepedni akaró fiatal

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk az információt, hogy a fiatalok vidéken történő megtelepedésének 70 000 eurós támogatására a megyéből összesen hatvanhat 40 év alatti fiatal tett le pályázatot. Ebből 56 hegyvidéki övezetben gazdálkodik.
2024-02-13: Gazdakör - :

Háború miatti támogatások

Az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta, hogy a román állam összesen 241 millió euró, azaz 1,2 milliárd lej értékű támogatást nyújtson a mezőgazdasági termelőknek az orosz–ukrán háborúval összefüggésben.