Élményt adó farsangi mulatozás

2024. február 14., szerda, Közélet

Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósághoz tartozó baróti Nappali Központ farsangi ünnepléssel egybekötött nyílt napot tartott pénteken. Meghívásukra többek közt válaszoltak az önkormányzat szociális irodájában dolgozók, a Baróti Szabó Dávid Középiskola diáktanácsa és azok a szülők, akiknek gyerekeik valamilyen fejlesztő foglalkozásra bejárnak a központba.

  • Nagy tapsot kapott a boszorkánytánc. Fotó: Hecser László
    Nagy tapsot kapott a boszorkánytánc. Fotó: Hecser László

Az egybegyűlteket Csog Gyöngyike, az intézmény vezetője köszöntötte és kedveskedett nekik farsangi verssel, Hegyi Mária szociális munkás pedig az elmúlt évben készített fényképek bemutatásával szemléltette tevékenységüket. A gyermekek nem hagyták szó nélkül a látottakat: a fotográfiákon felismerve magukat közbe-közbeszóltak, s mondták el, miért tetszett, miért volt emlékezetes az adott esemény.

A gyermekek bemutatták nagy tapsot kiváltó maskaráikat – többek közt méhecskének, királynőnek, herceglánynak, kalózlánynak, tündérnek, amerikai rendőrnek és medvének öltöztek –, Gryllus Vilmos zenéjére üstöt körbezáró boszorkánytáncot adtak elő, végezetül a közönséggel közösen fogyasztották el a fánkot és üdítőt. „Örvendek, hogy meghívásunkra szép számban mondtak igent. Leginkább a fiatalok jelenlétét tartom fontosnak: ha kicsit belelátnak életünkbe és megérinti lelküket gyerekeink élete, minden bizonnyal jobb, türelmesebb és érzőbb felnőttek válnak belőlük. És fontos esemény volt az ellátottaink számára is, hiszem lelkesen készülhettek, meg tudták mutatni, igenis szorult beléjük tehetség, igenis tapsot érdemelnek, sikert tudnak elérni” – mondotta Csog Gyöngyike.

A Nappali Otthonban megünneplik a gyereknapot és a húsvétot is, de igazán a számukra talán legfontosabb ünnepet, a gyereknapot várják.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1680
szavazógép
2024-02-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-02-14: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Farkaskölykök – emlékezés cserkészetre és háborúra

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban szombat este mutatták be Szentpáli Szabó László Exit Kiadónál tavaly megjelent Farkaskölykök című könyvét cserkészvezetők és érdeklődők jelenlétében. Az eseményen jelen volt Nagy Péter, a kolozsvári kiadó ügyvezetője, Papp Annamária kolozsvári újságíró, történész, a kötet szerkesztője, Benkő Levente újságíró, történész, a Művelődés folyóirat főszerkesztője, Benkő Boróka színművészetis hallgató és Vitek Norbert cserkészvezető.