Március 21-ig lehet kérni

2024. február 20., kedd, Gazdakör

A január 25-i kormányülésen jóváhagyták az orosz–ukrán háború miatt a hústermelési ágazatban bekövetkezett veszteségek kárpótlására irányuló sürgősségi rendeletet. Eszerint azon tenyésztőknek, akiknek 2023. március 31-én egy évnél idősebb nőnemű állatuk volt, egyedenként 100 eurós támogatás jár.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Feltétel, hogy az állat tiszta fajú törzskönyves legyen, vagy ha keresztezett, szerepeljen a melléktözskönyvben, a gazdaságnak legyen kódja az állategészségügyi hatóság nyilvántartójában, az állatok pedig szerepeljenek az állategészségügyi hatóság adatbázisában. További feltétel, hogy a támogatást igénylőnek a kérés leadásakor a 2023. március 31-i állománynak legalább a fele meg kell hogy legyen. A támogatási kérést az APIA-hoz kell letenni legkésőbb március 21-ig, mellékelve a személyazonossági másolatát, a bankszámla számát, az állategészségügyi hatóság által kiadott, állatállományra vonatkozó igazolást, valamint igazolást annak az ügynökségnek vagy egyesületnek a részéről, amely a fajta törzskönyvezését végzi. A támogatást magánszemélyek, engedélyezett fizikai személyek, egyéni és családi vállalkozások és mezőgazdasági cégek igényelhetik, s ez év június 30-ig fizetik ki a jogosultaknak. A 100 eurós egyedenkénti támogatást a bivalytartó gazdák és cégek is igényelhetik. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1762
szavazógép
2024-02-20: Gazdakör - :

Az első sikeres fiatalok

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk az információt, hogy múlt pénteken megtörtént a fiatal gazdák vidéken történő megtelepedése 70 000 eurós támogatásánál az első országos rangsorolás és válogatás, eszerint hat Kovászna megyei hegyvidéki fiatal jutott tovább.
2024-02-20: Gazdakör - :

Fokhagyma­termesztők kárpótlása

Több mint 4 millió eurót különített el a mezőgazdasági minisztérium a fokhagymatermesztők számára az ukrajnai háború előidézte piaci nehézségek miatt őket ért veszteségek részleges kompenzálására.