Méhészek kárpótlása

2024. március 26., kedd, Gazdakör

Az orosz–ukrán háború miatti veszteségek részleges kárpótlására méhcsaládonként 5 eurót fizetnek ki június végéig a mezőgazdasági minisztérium költségvetéséből.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A támogatás a 2023. december 31-én a méhészetben meglévő családoknak jár, ha szerepeltek a megyei állattenyésztési hivatalok (OJZ) nyilvántartásában vagy állat-egészségügyi engedéllyel rendelkeztek. A kárpótlást igényelhetik magánszemélyek, engedélyezett fizikai személyek (PFA), egyéni vagy családi vállalkozások és jogi személyiségű cégek. A kéréseket a megyei mezőgazdasági igazgatósághoz kell letenni, mely Sepsiszentgyörgyön az állomáshoz közeli Termés utca 2. szám alatt található. Kozma Béla igazgató arról számolt be, hogy a megyében jogosult méhészeknek eddig kevesebb mint fele juttatta el hozzájuk a támogatási kérést. A kárpótlási kérések letevésének határideje április 11-e. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-03-26: Közélet - Nagy B. Sándor:

Diákok színházi nevelése

Több éve zajlik már a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban egy, a felépítését tekintve háromlépcsős színházi nevelési projekt, legutóbb Örkény István Tóték című darabját dolgozták fel a Mikes Kelemen Elméleti Líceum diákjaival a programban részt vevő színészek és Prezsmer Boglárka drámapedagógus a Bocsárdi László által rendezett előadás megtekintése és elemzése révén.
2024-03-26: Gazdakör - :

Támogatás vetőburgonyára

A mezőgazdasági minisztérium honlapján egy miniszteri rendelettervezetbe foglalva megjelent a burgonya vetőgumó termesztésére járó, jövedelemhez kötött, PD-14-es nevet viselő támogatás feltételrendszere.