AsztaliteniszBálint Bernadett három érmet szerzett

2024. március 26., kedd, Sport

Remek hétvégét zárt a sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett, aki pályafutása eddigi legjobb magyar országos bajnokságát tudhatja maga mögött: Nagyváradi Mercédesz oldalán játszmavesztés nélkül védett címet női párosban, egyesben és vegyes párosban pedig ezüstérmet szerzett. A 3,5 millió forint összdíjazású megmérettetést március 22. és 24. között a győri Olimpiai Sportparkban rendezték.

  • Bálint Bernadett remekül teljesített Győrben. Fotó: Magyar Asztalitenisz-szövetség
    Bálint Bernadett remekül teljesített Győrben. Fotó: Magyar Asztalitenisz-szövetség

Hatalmas érdeklődés övezte az országos bajnokságot, ahol férfi egyesben 103, míg női egyesben 48 versenyző ragadott ütőt. A 28 éves háromszéki sportoló három döntőt játszott Győrben, női párosban Nagyváradi Mercédesz, vegyes párosban Kishegyi Ákos oldalán küzdött az érmekért. Egyesben a főtáblán kezdett, aztán három magabiztos győzelemmel fináléba jutott, ahol Madarász Dóra jobbnak bizonyult, így Bálint Bernadett ezüstéremmel zárta a viadalt. Női párosban játszmaveszteség nélkül állhattak a dobogó legmagasabb fokára, miután az arany­éremért folytatott küzdelemben sima diadalt arattak a Hartbrich Leonie–Szvitacs Alexa kettős felett, ezáltal ebben a számban a sepsiszentgyörgyi asztaliteniszező harmadszor lett országos bajnok. Vegyes párosban könnyedén meneteltek az elődöntőig, ahol ötszettes mérkőzésen kiharcolták a fináléba jutást, ám nem tudták megakadályozni az Ecseki Nándor–Madarász Dóra páros címvédését.

Eredmények: * női egyes: Ambrus Tímea–Bálint Bernadett 1–4, Szosznyák Emma–Bálint Bernadett 1–4, Tóth Kata–Bálint Bernadett 1–4, Madarász Dóra–Bálint Bernadett 4–0 * női páros: Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Hudák Dorina, Volentics Anna 3–0, Bálint, Nagyváradi–Szosznyák Em­ma, Trungel Mirella 3–0, Bálint, Nagyváradi–Dari Helga, Fejős Anna 3–0, Bálint, Nagyváradi–Hartbrich Leonie, Szvitacs Alexa 3–0 * vegyes páros: Kállai Norbert, Pataki Diána–Kishegyi Ákos, Bálint Bernadett 0–3, Both Olivér, Fejős Anna–Kishegyi, Bálint 0–3, Timafalvi Gergő, Ambrus Tímea–Kishegyi, Bálint 0–3, András Csaba, Nagyváradi Mercédesz–Kishegyi, Bálint 2–3, Ecseki Nándor, Mada­rász Dóra–Kishegyi, Bálint 3–0. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-26: Jegyzet - Fekete Réka:

Újabb áldozati nemzedék

Azt már megszoktuk, hogy mindig mindenért más a hibás. Akkor is, ha egy adott párt kormányon van, akkor is, amikor nincs. Ugyanígy állunk az elért eredményekkel is: ha valami sikerült, azért történhetett meg, mert nevezett politikai alakulat nyeregben volt és beleszólhatott a döntésekbe, ha pedig kimaradt, azt is sikerként könyvelte el, ha nem adta áldását a szerinte rossz döntésekhez.
2024-03-26: Sport - Tibodi Ferenc:

A felnőttek országos bajnokságán szerepeltek (Asztalitenisz)

Az elmúlt hét folyamán Bukarestben tartották meg a felnőtt asztalitenisz országos bajnokságot, amelyen összesen 137 pingpongozó – 53 nő és 84 férfi – küzdött meg az első helyért járó aranyéremért és serlegért. A mezőnyben ott volt négy háromszéki ifjúsági sportoló is, akik számára a tapasztalatszerzés volt az első számú célkitűzés.