LabdarúgásElső összecsapásukat vívják

2024. március 26., kedd, Sport

A magyar labdarúgó-válogatott ma annyiban történelmi mérkőzéssel folytatja Európa-bajnoki felkészülését, hogy először méri össze tudását a koszovói csapattal. A Puskás Arénában 20 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Prima Sport 1 közvetíti. Az összecsapást Ovidiu Hațegan vezeti.

  • Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

Bár a világranglista alapján a magyaroknak ez lesz a legkönnyebb felkészülési összecsapásuk, a 102. helyen álló Koszovó keretében is vannak remek labdarúgók, akik például az olasz, a spanyol vagy éppen a német élvonalban szerepelnek, így korántsem lehet félvállról venni az ellenfelet. A rivális szövetségi kapitánya, a német Franco Foda szintén ismert szakember, aki osztrák bajnok és kupagyőztes volt a Sturm Graz csapatánál, illetve négy éven át vezette az osztrák válogatottat is, amellyel nyolcaddöntőbe jutott az előző kontinens­viadalon.

A magyar állampolgársággal is rendelkező Marco Rossi számára biztosan különleges mérkőzés lesz a mai, mivel 61. összecsapásával az örökrangsor harmadik helyére léphet a szövetségi kapitányok rangsorában, így már csak a legendás Aranycsapat mestere, Sebes Gusztáv, valamint a csúcstartó Baróti Lajos lesz előtte.

Mindkét gárda győzelemmel kezdte az évet: a magyar alakulat pénteken 1–0-ra múlta felül Törökország együttesét, míg Koszovó ugyanilyen arányban diadalmaskodott Örményország vendégeként. Az olasz szakvezető az apró sérüléssel bajlódó Willi Orbán hiányát leszámítva három napja a legjobb csapatát küldte pályára, ezúttal viszont elképzelhető, hogy lehetőséget ad olyan játékosoknak is, akik azért küzdenek, hogy bekerüljenek a nyári Európa-bajnokságra utazó 23 fős keretbe.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-26: Sport - :

Kovászna győzelemmel kezdte a visszavágót (Labdarúgás, 4. Liga)

Kovászna igazolta a papírformát, ugyanis hazai pályán diadalmaskodott Papolc felett a negyedosztályú labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában, így idénybeli tizedik sikerével ötödik a táblázatban. A listavezető Bardoc és a második Barót idegenben öt gólt szerezve győzött: előbbi Nagyajta, utóbbi Csernáton vendégeként nyert. Zágon hazai környezetben Demeter István duplájának köszönhetően gyűjtötte be a három pontot.
2024-03-26: Elhalálozás - :

Elhalálozás