Teke, utánpótlásMegérdemelt diadal a Petrilai Inter ellen

2024. március 27., szerda, Sport

A taktikus, fegyelmezett játékkal előrukkoló Kézdivásárhelyi SE ifjúsági tekecsapata megérdemelt győzelmet aratott a vendég Petrilai Inter ellen, miután szombaton a céhes városi alakulat 143 fa különbséggel, 3101–2958 arányban nyert a korosztályos bajnokság visszavágó-sorozatának soros fordulójában.

  • Hazai környezetben nyertek a KSE fiatal tekézői. Fotó: Facebook / Várdó Olivér
    Hazai környezetben nyertek a KSE fiatal tekézői. Fotó: Facebook / Várdó Olivér

A Kolozsváron elvesztett bajnoki után szombaton hazai környezetben lépett pályára a Kézdivásárhelyi SE ifjúsági tekecsapata, amely a Petrilai Inter ellen próbálta feledtetni a kincses városi kudarcot. A KSE Cseh Áron révén kezdte meg hétvégi párharcát, sportolónk 22 fával veszítette el meccsét, ezt követően Varga Bálinton volt sor, aki derekasan harcolva 29 fával kapott ki petrilai ellenfelétől. A folytatásban Lukács Attila mindössze 3 fával hozta a mérkőzését, sikerével pedig előkészítette a terepet a tapasztaltabb csapattársak számára. A fordítást Kiss Florián magabiztos diadala vezette fel, aztán Várdó Kristóf majdnem 100 fát pakolt ellenlábasára, a végső sikerhez a felszabadultan tekéző Mihály Stefánia 74 fás győzelme is kellett, s végül a Kézdivásárhelyi SE 143 fával, azaz 3101–2958-as eredménnyel bizonyult jobbnak a Petrilánál. A csapat legeredményesebbje Mihály Stefánia lett, aki 555 döntött fával fejezte be a találkozót.

„Óriási gratula az ifiknek, akik remek csapatmunka révén nyerni tudtak. Mindenki odatette magát és teljesítette a rábízott feladatot. Így kell ezt csinálni, szép és taktikus meccs végén sikerült megszerezni a győzelmet a Petrilai Interrel szemben” – nyilatkozta érdeklődésünkre Várdó Olivér szakosztályvezető, aki kijelentette, hogy ez a harciasság, amire nevelik a fiatal tekézőiket, és ez a bátorság, amit elvárnak minden sportolójuktól.

Az eredmény: Kézdivásárhelyi SE–Petrilai Inter 3101–2958. Csapatunk: Cseh Áron 491 fa, Varga Bálint 480 fa, Lukács Attila 501 fa, Kiss Flórián 533 fa, Várdó Kristóf 541 fa, Mihály Stefánia 555 fa, Biró Kristóf, Vajda Krisztián. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-27: Sport - Tibodi Ferenc:

Bronzérem az U16-os országos bajnokságról (Atlétika)

Egy bronzéremmel a tarsolyukban tértek haza a megyeszékhelyi Sepsi ISK atlétái, akik az elmúlt hétvégén a Bákóban megtartott U16-as fedett pályás országos bajnokság döntő fordulóján vettek részt. A Révész Katalin és Horovitz Hanna által felkészített csapat legjobb eredménye Szabó Anita nevéhez fűződik, aki a lányok 800 méteres számában a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott fel.
2024-03-27: Sport - :

Rekordszámú néző ­Melbourne-ben (Forma–1, Ausztrál Nagydíj)

Max Verstappen és a Red Bull dominanciája ide vagy oda, az Ausztrál Nagydíj népszerűsége töretlen. Már az elmúlt években is az volt, és a szervezők a mostani esemény után büszkén közölték, hogy idén újra csúcsot döntöttek.