Tüntetést szervezett Magyar Péter

2024. március 27., szerda, Világfigyelő

Orbán Viktor miniszterelnök lemondását kérte a Magyar Péter által kedd estére összehívott tüntető tömeg a budapesti Vértanúk terén, miközben a szónok maffiakormánynak nevezte a kabinetet.

  • Magyar Péter az ügyészség előtt. Fotó: Facebook / Magyar Péter
    Magyar Péter az ügyészség előtt. Fotó: Facebook / Magyar Péter

Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje tegnap reggel, mielőtt a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre belépett tanúkénti meghallgatására, közösségi oldalán közzétett egy hangfelvételt volt felségével korábban folytatott beszélgetéséről.

Varga Judit szintén közösségi oldalán írta: „Ezzel zsarol több mint egy éve. Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban, és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta. Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra. Az az ember volt képes erre, akit három fiúgyermekkel ajándékoztam meg.”

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyancsak Facebook-bejegyzésben reagált: Magyar Péter az új Márki-Zay, csak annyi a különbség, hogy Márki-Zay Péter nem terrorizálta a feleségét. „Sok hűhó semmiért. Kipukkadt a lufi!” – fogalmazott. Gulyás Gergely hozzátette: egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez.

Magyar Péter a Legfőbb Ügyészség épületéhez hívott össze tüntetést, majd onnan a Kossuth térre igyekeztek a kormány lemondását követelni, ám – bejelentése szerint – a rendőrség nem engedte be Nagy Ervin színész platós kocsiját, amelyről szónokolt, így a közeli Vértanúk terén folytatták a megmozdulást. Magyar Péter következmények nélküli országnak nevezte Magyarországot, ígérte, véget vetnek annak, hogy nem vonják felelősségre a vétkeseket. Támadta Orbán Viktort és „maffiakormányát”, lemondásukat követelve. A tömeg skandálta: Mondjon le! Orbán, takarodj!

Magyar Péter, aki indulni készül az európai parlamenti választáson, április 6-ára újabb tüntetést hirdetett, és reméli, azon majd százezrek vesznek részt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 548
szavazógép
2024-03-27: Közélet - Miska Brigitta:

Préda Csaba: Elengedhetetlen a fegyelem és a tisztelet (Best of Sepsi)

A Shoto Team Karate Klub alapítója és edzője immár harminc éve fegyelemre és tiszteletre oktatja a gyermekeket. Alázatra és kitartásra neveli a tanítványait, lelkiismeretes, törődő, türelmes ember – ezt írták róla, akik jelölték a Best of Sepsi díjra, így nem meglepő, hogy a Sportolók, edzők kategóriában Préda Csaba lett a befutó.
2024-03-27: Belföld - :

Klaus Iohannis tájékoztatta a parlamentet (Romániát érintő nemzetközi katonai missziók)

A parlament együttes ülése tegnap formálisan is tudomásul vette Klaus Iohannis államfő tájékoztatását külföldi katonák és hadfelszerelések Romániába érkezéséről, valamint a nemzetközi békemissziókban szerepet vállaló román kontingensek keretszámáról.