Hegyi-kerékpározásMolnár Ede Izraelben is dobogóra állhatott

2024. április 3., szerda, Sport

A törökországi és a szerbiai kiszállás után az Európa-bajnok Molnár Ede március 29-én Izraelben, az Israel Cup Kule nemzetközi hegyi kerékpáros versenyen tette próbára magát. A sepsiszentgyörgyi sportoló ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott és 30 olimpiai kvalifikációs pontot gyűjtött.

  • Fotó: Facebook / Serbia Epic Series
    Fotó: Facebook / Serbia Epic Series

A résztvevők egy rendkívül technikás pályán tették próbára magukat, ahol az elit kategóriában két országból, Izraelből és Romániából 18 kerékpáros küzdött a dobogós helyezésekért. A megmérettetésen a hazai környezetben versenyző Tomer Zaltsman magabiztos győzelmet aratott, mögötte honfitársa, Gil Ly Gonen végzett a második helyen. A bronzérem Molnár Ede nyakába került, míg a háromszéki sportoló csapattársa, Patrick Pescaru ötödikként haladt át a célvonalon. A romániai válogatott eredményes hétvégét tudhat maga mögött, ugyanis 54 olimpiai kvalifikációs pontot szerzett, a folytatásban pedig az együttes tagjai egy törökországi versenyen állnak rajthoz. Ezt követően egy újabb izraeli viadal következik, majd az április végén kezdődő Cross Country Eliminator (XCE) világkupa-sorozat előtt ismét Törökországban tekernek.

„Úgy érzem, az idény kezdete jól alakult számomra, hiszen Törökországban második, Szerbiában negyedik lettem, ezúttal pedig a harmadik helyen végeztem. Izraelben a pálya nagyon technikás volt, viszont a szervezésre nem lehet panaszunk. Tomer Zaltsman remek versenyző, teljes mértékben kihasználta a hazai pálya előnyét, ezáltal megérdemelten győzött. Gil Ly Gonen gumidefektet kapott, így sikerült megelőznöm, azonban az utolsó körben utolért és elment mellettem. Örülök, hogy a válogatott Izraelben 54 pontot gyűjtött: Patrick Pescaru ötödik lett, így húsz pontot szerzett, míg Elias-George Hozat a tizenharmadik helyen fejezte be a versenyt, ezáltal négy egységgel gazdagodott. Idén eddig ez volt a legsikeresebb hétvégénk, a következő nemzetközi viadalokon is azon leszünk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk” – nyilatkozta Molnár Ede.

Eredmények, Israel Cup Kule: 1. Tomer Zaltsman (Izrael) 1:22:22 óra, 2. Gil Ly Gonen (Izrael) 1:28:43, 3. Molnár Ede (Románia) 1:29:44... 5. Patrick Pescaru (Románia) + 1 kör... 13. Elias-George Hozat (Románia) + 1 kör. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1522
szavazógép
2024-04-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-04-03: Sport - :

Zágon győzött, így harmadik (Labdarúgás, 4. Liga)

A megyei labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában Zágon igazolta a papírformát, ugyanis hét gólt szerezve diadalmaskodott Uzon vendégeként, így idénybeli tizenkettedik sikerének köszönhetően a táblázat harmadik helyére lépett.