Traktorral a közutakon

2024. április 16., kedd, Gazdakör

Április 13-án a Hivatalos Közlönyben megjelent a 2024/82. törvény, amely kötelezettségeket vezet be a közutakon közlekedő traktoristák számára.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Ezentúl kötelező az elsősegélynyújtásra használatos egészségügyi doboz, két foszforeszkáló háromszög és egy tűzoltó palack megléte a traktorokon. A törvény elég borsos büntetést ír elő, 825 lejt kell fizetnie annak, aki nem tartja be ezirányú kötelezettséget. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-04-16: Gazdakör - Incze Péter:

Jelenleg pályázható beruházások (Vidékfejlesztés)

A múlt hét végén a megyei vidékfejlesztési hivatalnál érdeklődtünk a pályázható, nyitott intézkedésekről. A kapott információk szerint jelenleg öt intézkedésnél lehet pályázatokat feltölteni az országos ügynökség (AFIR) számítógépes rendszerébe.
2024-04-16: Gazdakör - :

Tenyészállat uniós alapokból

Florin Barbu agrárminiszter a nemzeti televízió Agrárstratégia című műsorában március 18-án bejelentette, hogy júliustól új programot indít a minisztérium, mellyel tejelő, illetve húshasznú fajták üszőinek, valamint fiatal kocáknak a vásárlását támogatják uniós alapokból.