Járható a vargyasi új híd

2024. április 18., csütörtök, Közélet

Elindult az autósforgalom is az új vashidunkon – adta hírül tegnap a közösségi oldalon Imets Lajos, Vargyas polgármestere. Tamás Sándor megyeitanács-elnök arról számolt be, hogy a 41,8 méter hosszú és tizennégy méter széles, két oldalán járdával rendelkező új híd a Barót–Olasztelek–Vargyas–Hargita megye határa közötti 16 km-es útszakasz modernizálását célzó pályázat részeként valósult meg, a 4,6 millió lejes költséget európai uniós forrásokból és a megye saját költségvetésből fedezték.

  • Fotó: Facebook / Imets Lajos
    Fotó: Facebook / Imets Lajos

A beruházás minden részletében még nincs befejezve – például szerdára is vártak még egy korlátot –, de végre megindulhatott a hídon az autósforgalom, ezért volt a jelképes avatása. „A pezsgős avatással és Ilkei Árpád tiszteletes úr által mondott áldással csak azt akartuk kifejezni, mennyire fontos nekünk ez a híd, és mennyire örülünk annak, hogy elkészült. A régi híd 112 évet tartott, remélem, ez is fogja legalább annyi ideig szolgálni a vargyasiakat és az erdővidékieket” – mondotta a községvezető.

Tamás Sándor a vargyasiak jó szervezőkészségét emelte ki, mondván, eredményes munkájuk látszik, a község fejlődése lépten-nyomon tetten érhető, modernizációja az egész térség javára válik. „Újjáépítjük az erdővidéki úthálózatot, a vargyasi új híd és a községen áthaladó megyei út korszerűsítése ennek a nagyobb munkálatnak a részét képezi. Aki arra jár, láthatja, a falukép teljesen megváltozott, szélesebb az út, vízelvezető sáncokat, járdákat építettünk” – nyilatkozta.

A megyeitanács-elnök szólt a régi híd hasznosításáról is: az Osztrák–Magyar Monarchia idején épített régi vasszerkezetet ipari műemlékként őrizheti meg a helyi közösség. Hamarosan megteremtik a jogi lehetőségét annak, hogy átadják az önkormányzatnak, hogy azt a Selyemkertben helyezhesse el és hasznosíthassa belátása szerint.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 312
szavazógép
2024-04-18: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Egy jobb világért – 110 éves a magyar cserkészet

A Magyar Cserkészszövetség alapításának 110. évfordulójára készült hiánypótló, változatos tematikájú, közel négyszáz oldalas jubileumi tanulmánykötetet a sepsiszentgyörgyi Fidelitas Hotel konferenciatermében mutatták be nemrég egy beszélgetés keretében, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezésében.
2024-04-18: Közélet - Hecser László:

23 kilométer víz- és szennyvízhálózat újul meg (Barót)

Szerda délben Bukarestben Adrian Ioan Veștea fejlesztési miniszter és Benedek-Huszár János, Barót polgármestere aláírták azt a szerződést, amely révén közel 23 kilométernyi víz-, szennyvíz- és esővíz-vezetéket cserélnek vagy építenek ki az erdővidéki városban.