Pro Urbe-díj: négy kitüntetett Sepsiszentgyörgyön

2024. április 19., péntek, Közélet

Rendhagyó módon ismét négy Pro Urbe díjat adományoz az idén Sepsiszentgyörgy városa azoknak, akik hosszú időn keresztül „pénz és taps” nélkül dolgoztak a közösségért, a város hírnevének öregbítéséért. A helyi tanács pénteken rendkívüli ülésen szavazta meg a kitüntetettek névsorát.

  • Jánó Mihály lesz az egyik díjazott. Fotó: Szekeres Attila
    Jánó Mihály lesz az egyik díjazott. Fotó: Szekeres Attila

Ebben az évben Carol Șanta sporttanár és edző, Puskás Bálint Zoltán volt alkotmánybíró, Kató Béla erdélyi református püspök és Jánó Mihály művészettörténész részesül a legmagasabb önkormányzati elismerésben; mindannyiuknak egyöntetűen ítélte oda a díjat a kulturális és oktatási szakbizottság és a tanács is. Az átadási ünnepséget április 28-án a Székely Nemzeti Múzeumban tartják meg. 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1683
szavazógép
2024-04-19: Sport - :

Búcsúzott a címvédő a negyeddöntőben (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Real Madrid jutott a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában, miután szerdán a negyeddöntő visszavágóján tizenegyesekkel diadalmaskodott a címvédő Manchester City vendégeként. A Bayern München hazai pályán 1–0-ra győzött az Arsenal ellen, így a német csapat 2018 után szerepelhet ismét az elődöntőben.
2024-04-19: Közélet - Fekete Réka:

Sepsiszentgyörgyön zajlik a magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos döntője

A közel kétszáz irodalomszerető diák jelenléte a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny idei országos döntőjén garancia arra, hogy évtizedek múlva is lesz vers asztalunkon a kenyér mellé – hangsúlyozta Farmati Anna, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem ajunktusa, a versenyzsűri elnöke a legrangosabb hazai nyelvi- és irodalmi vetélkedő péntek délutáni megnyitóján a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban.