Mezőgazdasági gépek roncsprogramja

2024. április 23., kedd, Gazdakör

A február 28-i kormány­ülésen jóváhagyott környezetvédelmi alapból fizetett programok között szerepel a traktorállomány felújítását szolgáló roncsprogram is, erre a célra 500 millió lejt különített el a környezetvédelmi minisztérium.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter április másodikán, amikor meglátogatta a szászrégeni IRUM vállalatot – jelenleg ez az egyetlen traktorgyár az országban –, azt nyilatkozta: a programot a kisgazdaságoknak szánják, a mezőgazdászok egy legtöbb 30 000 eurós de minimis támogatást kapnak új traktorok és önjáró mezőgazdasági gépek vásárlására. Elmondta, hogy a program tájékoztató füzete kidolgozás alatt áll és hamarosan közvitára bocsátják. Ugyanakkor újdonságként azt is közölte, hogy erdőkitermelésben használatos erőgépek vásárlása is lehetséges lesz a programban. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-04-23: Gazdakör - :

Elektronikus aláírás

A területalapú juttatásokat kifizető APIA azt szeretné, ha minél többen elektronikusan írnák alá a támogatási kéréseiket.
2024-04-23: Gazdakör - Incze Péter:

Gazdaság és állatok átadása

A közeljövőben többen átadják területeiket vagy állataikat olyan gazdálkodóknak, akik pályázni szeretnének a vidékfejlesztési stratégia intézkedéseire. Azok a növénytermesztők, illetve állattenyésztők, akik nem ismerik a szabályt, elveszítik a nekik járó támogatásokat.