Az utca hangja

2009. február 6., péntek, Nyílttér

ZELCH ERVIN, Barót. Megdöbbenéssel kell észlelnie minden romániai magyar embernek, hogy a 2009-es év is a legrosszabb előjelekkel indul számunkra. A választásokon használt jelszavak (összefogás, együtt stb.) csak arra voltak jók, hogy a váltások után elfelejtessenek, és hogy még nagyobb undorral viszonyuljon e demokratikus jogához az a kevés polgár is, aki becsületesen az urnák elé járult.

Idén is lesznek választások, szavazások (autonómia, Európai Parlament, elnök): hogyan fogjuk ezeken a romániai összmagyarság érdekeit kinyilvánítani, ha nincs egy közös véleményünk? 2008 az eredménytelen párbeszédek éve volt, amiért mindenki a másikat hibáztatta. Most, amikor ilyen fontos események előtt állunk, visszautasítunk egy újabb lehetőséget a párbeszédre, és miért? Mert Markó Béla nem tekinti ezt most prioritásnak. Az is igaz, hogy Tőkés László is visszautasította a november 30-i választásokra ajánlott egyezséget. Jó lenne, ha Markó visszaemlékezne a 2004-es választási kampány baróti szakaszára, amikor nekem személyesen kifejtette, hogy a Markó—Tőkés, Tőkés—Markó nézetkülönbségek hamarosan és pozitívan elintéződnek. De csak még jobban elmérgesedtek, és úgy látom, nincs is elegendő szándék az orvoslásukra.

DEÁK KINGA, Kovászna. Olvastam a Háromszék 5588. számában gyönyörűséges fürdővárosunk polgármesterének nyilatkozatát, mely szerint a Ştefan cel Mare út javítási munkálatait elvégezték az Alsó-Páva utcáig. Tévedés ne essék, de ez túlzás, hisz az Alsó-Páva utca a Mesterek utcájától — gyakorlatilag idáig tart a javítás — még elég messzecske van. Nem tudom, miért, talán hagyománytiszteletből, a mostani polgármesterünk ugyanis az anyósáig tartotta fontosnak az utca rendbeszedését, vagy talán azért pár lépéssel odébb, hogy áramszünet esetén, ha kijön valaki a kapun, ne lépjen bal lábbal sárba. Ez egy helyi hagyomány: amikor még Sütő elvtársnő volt városunk ,,fejedelme", akkor is addig a pontig javították, kövezték az utcát, amíg a főnökasszony családi portája tartott. Ugyanígy történt a jegyzőnő, Deák Melinda portájáig tartó Gábor Áron utcai javítás is. Polgármester úr, ön azt hiszi, behunyt szemmel járnak az emberek Kovászna városában?

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2009-02-06: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a felejthetetlen, drága jó édesanya, nagymama, anyós, anyatárs, rokon, jó barát, szomszéd,
özv. BORCSA LAJOSNÉ
MÁRTON OLGA
életének 71., özvegységének második évében hirtelen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2009. február 7-én, szombaton 12 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsiszentgyörgyi közös temető ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
2221
2009-02-06: Nyílttér - x:

Megszólítottak — Ferenczy L. Tibor

Sepsiszentgyörgy Municí­pium Polgármesteri Hivatala Vá­rosgazdálkodási Irodájának kétnyelvű tájékoztatóját olvasom a lépcsőház főbejáratának üveges ajtójára ragasztva: