Támogatások az állattenyésztésben

2024. április 30., kedd, Gazdakör

A területalapú támogatásokat kifizető ügynökség (APIA) kis füzetben ismerteti az állattenyésztők által igényelhető támogatásokat.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A környezet- és klimakímélő, valamint az állatjóléti támogatások: a fejőstehenek jólétének növelése (PD 07), a hízónövendék jólétének növelése (PD 08) és a szarvasmarhák jólétének növelése extenzív (külterjes) legeltetés által (PD 27). A közvetlen kifizetések második csoportjába tartozik a jövedelemhez kötött támogatás a fejősteheneknél (PD 21), a hústermelésben (PD 22), a bivalyoknál (PD 23), a juhoknál és kecskéknél (PD 24), valamint a selyemhernyóknál (PD 25). Ebben az évben is igényelhetők a hazai költségvetésből fizetett ún. átmeneti nemzeti támogatások. Ezek: az ANTZ 7 a tejre (termeléshez nem kötött támogatás), az ANTZ 8 a marhahúsra és az ANTZ 9 a juhokra és kecskékre. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-04-30: Gazdakör - :

Hódmezővásárhelyi szakkiállítás

Magyarország egyik legnagyobb állattenyésztési kiállítását, a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítást és Vásárt idén május 2. és 4. között rendezik meg Hódmezővásárhelyen.
2024-04-30: Közélet - :

Sepsiszentgyörgy tisztelgése lámpás emberei előtt (Pro Urbe-díjazottak)

Rendhagyó módon idén ismét négy jeles személyiséget tüntetett ki Sepsiszentgyörgy önkormányzata Pro Urbe díjjal, olyan 70. évüket betöltött polgárokat, akik egy életen át a városért, hírnevének öregbítéséért, szűkebb és tágabb közösségünkért dolgoztak. A kitüntetés vasárnapi átadója is a megszokottól eltérő volt, ezúttal nem laudációk hangzottak el, hanem kisfilmek méltatták a kitüntetettek életútját. Az alábbiakban a jelöltek gazdag életpályáját is vázoló felterjesztések indoklásaiból, a köszöntőkből közlünk részleteket.