Labdarúgás, SuperLigaKiesett az FC Voluntari és az FC U Craiova

2024. május 14., kedd, Sport

Vasárnap véget ért a SuperLiga alsóházi rájátszása, az utolsó fordulóban öt csapat megmenekült a kieséstől, azonban a hazai környzetben vereséget szenvedő FC Voluntari és az FC U Craiova búcsúzott az élvonaltól, így nyártól a másodosztályban szerepelhetnek.

  • A bukaresti csapat sorozatban harmadszor játszik osztályozót. Fotó: Facebook / Dinamo Bucuresti
    A bukaresti csapat sorozatban harmadszor játszik osztályozót. Fotó: Facebook / Dinamo Bucuresti

Lebilincselőnek ígérkezett a playout utolsó fordulója, hiszen mind az öt mérkőzésen érdekelt volt egy olyan csapat, amely a kiesést vagy az osztályozón való részvételt igyekezett elkerülni: a Bukaresti Dinamo, az FC Volun­tari, az FC Botoșani, a Jászvásári Poli és az FC U Craiova. Az eredmények alakulása szerint a szünetben az Ilfov megyei és az olténiai együttes volt kieső helyen, a fővárosi és a moldvai gárda készülhetett az osztályozóra, míg a Jászvásár megmenekült. A második félidők nem hoztak változást, az alakulatok maradtak ugyanazon a helyen, mint az első felvonást követően. A Voluntari kilenc idényt követően búcsúzik az élvonaltól, míg az FC U Craiova három kiírást ért meg a SuperLigában. Utóbbi csapat FC Hermann­stadt elleni meccsén több percig állt a játék, mivel a hazai szurkolók a lelátóról több széket kitéptek és bedobták a pályára. Osztályozót a Botoșani és a Dinamo játszik, mi­után egyaránt 25 ponttal zárták az alsóházi rájátszást.

Eredmények, playout, 9. forduló: Galaci Oțelul–FC Botoșani 2–0 (gólszerzők: Gaitan 12., Rušević 45.), Jászvásári Poli–FC Petrolul Ploiești 2–0 (gsz.: Itu 68., Bettaieb 69.), FC U Craiova–FC Hermannstadt 1–3 (gsz.: Blănuță 47., illetve Mino 55., G. Iancu 59., 82.), Bukaresti Dinamo–Aradi UTA 2–0 (gsz.: Abdallah 14., Patriche 18.), FC Voluntari–Kolozsvári Universitatea 0–1 (gsz.: Nistor 18. – tizenegyesből).

A playout végeredménye:

1. Arad                        5          2          2          15–11  37

2. Oţelul                      6          1          2          11–7    36

3. Hermannstadt       4          2          3          13–7    34

4. Kolozsvár                3          3          3          12–10  33

5. Petrolul                   3          2          4            8–14  29

6. Jászvásár                3          1          5            7–8    27

7. Botoşani                 4          2          3          11–11   25

8. Dinamo                   2          4          3          10–12  25

9. Voluntari                 2          4          3          11–10  24

10. U Craiova             1          3          5            8–16  22

Az FC Voluntari és az FC U Craiova nyártól a másodosztályban folytatja, míg az FC Botoșani és a Bukaresti Dinamo osztályozót játszik. A moldvai csapat ellenfele a Mioveni lesz, míg a bukaresti együttes az FK Csíkszereda ellen lép pályára. Előbbi párharc odavágója május 17-én Botoșani-ban, visszavágója május 24-én Mioveni-ben lesz. Utóbbi összecsapás esetén az első mérkőzést május 20-án rendezik a fővárosban, a második felvonásra május 27-én kerül sor Csíkszeredában. A párviadalok győztesei a következő idényt a SuperLigában kezdik. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-05-14: Sport - :

Sikeresnek bizonyult az első kiadás (Háromszéki Középiskolás Sportolimpia)

Véget ért az első Háromszéki Középiskolás Sportolimpia, melyet az elmúlt hét végén Sepsiszentgyörgyön tartottak meg. A kétnapos eseményen 39 versenyszámban mérték össze tudásukat a Kovászna megyei iskolások, a továbbjutók az év második felében Kolozsváron esedékes Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián képviselik majd tanintézményüket.
2024-05-14: Sport - :

Zágon és Kovászna vendégként győzött (Labdarúgás, 4. Liga)

Eredményes hétvégét zártak az orbaiszéki csapatok, ugyanis a táblázatban harmadik Zágon és az ötödik Kovászna idegenben hozta a kötelezőt a megyei bajnokság 23. fordulójában: előbbi Nagyajta, utóbbi Szentkatolna otthonából távozott három ponttal. Árkos szintén igazolta a papírformát, a sereghajtó Bodzaforduló vendégeként győzött. Gelence és Papolc hazai környezetben játszott gólgazdag mérkőzést, a listavezető Bardoc pedig hét fordulóval a pontvadászat vége előtt megszerezte a 100. találatát.