SepsiszentgyörgyTűz a Szemerja negyedben

2024. május 21., kedd, Közélet

Tűzhöz riasztották kedd délután a megyei sürgősségi felügyelőség szakembereit, miután a Sepsiszentgyörgyön a Szemerja negyedben meggyulladt egy gazdasági melléképület.

  • Fotó: Megyei Sürgősségi Felügyelőség
    Fotó: Megyei Sürgősségi Felügyelőség

Alexandru-Marian Rechițean szóvivő lapunk érdeklődésére elmondta, az esetről 16 óra körül kaptak bejelentést a 112-es sürgősségi hívószámon, a helyszínre két tűzoltócsapat vonult ki. Mint kiderült, egy pajta kapott lángra, szerencsére csupán anyagi kár keletkezett. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-05-21: Közélet - :

Ütközés Uzonban

Közúti baleset történt hétfő reggel Uzonban a 11-es országúton. A rendőrség tájékoztatása szerint egy Kézdivásárhely felől Brassó irányába tartó, 54 éves sofőr által vezetett gépkocsi áthajtott a szembe jövő sávra, és frontálisan ütközött egy 48 éves férfi által vezetett kisteherautóval.
2024-05-22: Szabadidő - :

Mit süssünk ma? (Tigrisgyűrűkuglóf)

Hozzávalók: A tésztához: 22,5 dkg vaj vagy margarin, 3 dl kristálycukor, 5 tojás, 2 tk. szódabikarbóna, 6 dl liszt + 1 csipet só, 1,5 dl tejszín; a töltelékhez: 10 dkg dió, 1,5 dl barna cukor, 1,5 tk. fahéj, 2 ek. liszt, 2 ek. erős feketekávé, 5 dkg vaj, zsemlemorzsa, vaj a kikenéshez.