Megoldanák a vízproblémát Csernátonban

2024. május 27., hétfő, Közélet

Csernátonban Mágori István, az RMDSZ polgármesterjelöltje a folyó víz problémájának orvoslása végett hívott össze megbeszélést a napokban, amelyen az illetékes megyei intézmények szakemberei is részt vettek. Úgy tűnik, Bod Péter szülőfalujában mintegy két évre van szükség ahhoz, hogy a kérdést rendezni lehessen.

  • Mágori István (balról) pályázik a polgármesteri székre Csernátonban, programjában a vízprobléma megoldása is szerepel. Fotó: RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet
    Mágori István (balról) pályázik a polgármesteri székre Csernátonban, programjában a vízprobléma megoldása is szerepel. Fotó: RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet

Az RMDSZ polgármesterjelöltje szerint elsődleges feladatként kezelik majd a meglévő vízhálózat korszerűsítését és karbantartását Csernátonban, ugyanakkor arra törekednek, hogy Albisban és Ikafalván is kiépítsék a vízhálózatot. „Amennyiben a június 9-i önkormányzati választáson bizalmat szavaznak és polgármester leszek, első számú prioritás lesz, hogy megoldjuk a már hosszú ideje húzódó ivóvízproblémát Csernátonban” – hangsúlyozta Rákosi Árpád jelenlegi polgármester kihívója.

A találkozón jelen volt Szilveszter Szabolcs, Kézdivásárhely alpolgármestere is, aki vállalta, hogy ha Kézdivásárhelyen is marad az RMDSZ-vezetés, szakértelmével segít abban, hogy gördülékenyen haladjanak a munkálatok. Az alpolgármester elmondta: egész Kézdiszék vízproblémáját fontosnak tartja, a szakmája is kötelezi arra, így megígérte Mágori Istvánnak, hogy számíthat a segítségére.

A megbeszélésén jelen volt Papp Lajos, a Kovászna megyei vízszolgáltató kézdivásárhelyi megbízottja, akinek segítségével a céhes városban jórészt sikerült orvosolni a hálózaton jelentkező hibákat. Kifejtette, Csernáton község vízellátási problémájának megoldására két lehetőség van: az egyik rácsatlakozni a kézdivásárhelyi vízvezetékre, a másik pedig két mély kút fúrása, amelyekkel pótolni tudják a felszíni források aszály idején elapadó vízhozamát. Dr. Ioan Ilaș, a Kovászna megyei vízgazdálkodási hivatal igazgatója úgy vélte: normális számítás szerint egy ilyen jellegű munkálat két év alatt kivitelezhető.

Kozsokár Attila, a Kovászna Megyei Vízszolgáltató Közüzemek Rt. vezérigazgatója szerint ők azt támogatnák, hogy a község rácsatlakozzon a kézdivásárhelyi hálózatra, ugyanis nagy harcok révén sikerült minőségi vízhálózatot építeni a céhes városban, amelynek elegendő a kapacitása, hogy más települést is kiszolgáljon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 337
szavazógép
2024-05-27: Közélet - :

Hitünk a megtartónk (Kárpátországi szolgálat)

Sepsiszentgyörgy, Brassó, Bécs, Kolozsvár, Marosvásárhely és Gyi­mesfelsőlok után Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán is bemutatták nemrég a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének tavaly év végén megjelent Kárpátországi szolgálat című könyvét.
2024-05-27: Közélet - Iochom István:

Napirenden a kockaköves utcák (Magyar Polgári Erő)

Péntek délelőtt Kézdivásárhely főterén, a Gábor Áron-szobor előtt tartott sajtótájékoztatót Lukács László, a Magyar Polgári Erő (MPE) polgármesterjelöltje és két tanácstagjelöltje, Filep Béla és Váncsa Levente Jenő. Az alig pár perces eseményen Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő, az MPE országos ügyvivő elnöke is jelen volt, aki elmondta: az MPE jelöltjei programjuk egy részét ismertetik, ugyanis az a tervük, hogy a sajtó felé is folyamatosan legyen kommunikációjuk.