Válasszunk magunknak, ne másnak

2024. május 31., péntek, Nyílttér

Közeledik egy nagyon fontos nap, az európai parlamenti, valamint a helyi és megyei önkormányzati választásoké. Június 9-e sorsdöntő lehet létünk és megmaradásunk szempontjából is.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az Európai Unió parlamenti képviselőinek megválasztása fogja meghatározni (minden tagállamban), hogy a közeljövőben és hosszú távon béke vagy háború lesz-e földrészünkön vagy talán az egész világon. Tehát a megválasztott és oda küldött politikusok józan vagy nem józan gondolkodása, cselekedetei fogják eldönteni Európa további sorsát, létét vagy nemlétét.

Nekünk, székely-magyaroknak a helyhatósági választásokon nyertes elöljárók és tanácstagok fogják meghatározni életkörülményeinket a következő évekre. Épp ezért készüljünk jól fel a választásokra, és cselekedjünk figyelmesen. Egymilliónál kicsit több romániai magyar szívnek kell most egyszerre dobbannia, hogy szülőföldünkön megmaradhassunk legalább annyi ideig, mint amennyi eddig éltünk itt: még vagy 1100 esztendeig.

A vak is látja, hogy mennyi fondorlatos módon akarják kivenni a magyarság kezéből a jogot, elgyengíteni a közösséget ott is, ahol a többség magyar ajkú (vagy netán magyarul beszélő román, ugye, Ciolacu miniszterelnök úr?). A román pártok sok magyarlakta településen indítanak teljes tanácsosi listát és polgármesterjelöltet is, különösen az AUR tör előre nagy erővel Erdélyben és Székelyföldön is. E törtetést nem tudjuk másként lefékezni vagy leállítani, csak úgy, hogy nagy számban megyünk választani és a mieinkre szavazunk. Van itt elég rátermett személy, aki képes jól vezetni az itt élőket, legyenek bármilyen nemzetiségűek, az AUR pedig maradjon ott, ahová a hamis csillogásával való. Sajnos a magyar pártok is többféle elv és elmélet szerint szerveződnek, de az mégiscsak közös bennük, hogy mind a magyarság megmaradásáért küzdenek.

Járuljunk tehát minél nagyobb számban az urnákhoz június 9-én, és válasszuk ki magunk a saját vezetőinket. Ha nem ezt tesszük, ki tudja, lesz-e még alkalmunk rá a későbbiekben.

N. Kányádi Mihály,
Szentivánlaborfalva

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-05-31: Nyílttér - :

Menjünk el mindannyian szavazni

A romániai választási kampány túltesz egy balkáni ócskapiacon. Nincs ideológia, erkölcsi tartás, nemzeti büszkeség. Elvakult hatalmi harc, útszéli mocskolódás, pénzlenyúlás, szervezett lopás, irányított, tudatos néphülyítés, szélsőséges nacionalista hőzöngés, a magyar közösség elleni nemtelen támadások a jellemzőek.
2024-05-31: Közélet - :

Úton

„Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el.” (Jókai Mór)
Új költségvetési ciklust kezdett az Európai Unió 2021 januárjától, így új évtized elé írtam fejlesztési programot Barót és a hozzá tartozó öt falu: Bibarcfalva, Bodos, Felsőrákos, Köpec és Miklósvár számára 2020-ban, amit az előre látott és a menet közben felmerülő lehetőségek megragadásával következetesen hajtunk végre, lépésről lépésre haladva.