Izrael a bajnok

2024. június 18., kedd, Gazdakör

Az izraeli statisztikai iroda a napokban hozta nyilvánosságra a 2023-as évi tehenenkénti átlag tejtermelést 305 laktációs napra számolva.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

A múlt évben a tehenek átlag tejtermelése 12 265 liter tej volt, ami Izraelt abszolút bajnokká teszi a világon. A második és harmadik helyet két európai ország foglalja el, Dánia a maga 10 571 literes tehenenkénti tejtermelésével, a harmadik Észtország 10 183 literrel. A nagy hagyománnyal rendelkező Hollandia messze elmarad, ott az átlag tehenenkénti tejtermelés tavaly 9086 liter volt. Az egyéni világrekordot is egy izraeli fejős érte el a tavaly, a Kharta nevű tehén 18 208 liter tejjel hálálta meg a tenyésztő munkáját. (i. p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-06-18: Gazdakör - :

Befejeződött az igénylés

A mezőgazdasági kifizetési ügynökség (APIA) június 12-én lezárta a támogatási kérések átvételét, a továbbiakban még büntetőlevonással sem fogadnak el igénylést.
2024-06-18: Belföld - :

Korrekt választásokat követelnek

Több tucat tüntető fejezte ki nemtetszését a június 9-i választásokkal kapcsolatban jelzett rendellenességekkel szemben vasárnap este a bukaresti Victoriei téren, tegnap pedig a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) is felszólította Marcel Ciolacu miniszterelnököt és Nicolae Ciucă szenátusi elnököt, hogy fogadják el a szavazatok újraszámlálását a problémás körzeteknél.