KaratePorečben zárták a versenyidényt

2024. július 4., csütörtök, Sport

Június 27. és 30. között rendezték a Youth League horvátországi állomását Porečben, ahol a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club két karatésa, Péter-Csiki Csanád és Fejér Milán képviselte az egyesületet az MTK Budapest színeiben. A viadalon 70 országból 3330 versenyző lépett pástra, így a sorozatban minden idők eddigi legnépesebb megmérettetése volt.

Péter-Csiki Csanád (kadét, -57 kg) számára remek lehetőség volt felmérni az ellenfeleit, mivel többen az őszi korosztályos világbajnokságon is részt vesznek. A háromszéki sportoló az első mérkőzésen győzött a szlovák Alex Dado (7:2) ellen, majd a második összecsapáson bírói döntéssel diadalmaskodott az olasz Edoardo Mesiti felett. A harmadik körben a cseh Tomislav Vrecion volt az ellenfele, akit szintén sikerült felülmúlnia (3:1). Ezt követően ismerős riválissal nézett farkasszemet, Danyilo Kosztencsuk azonban jobbnak bizonyult (4:1); a továbbiakban az ukrán az elődöntőig verekedte magát, ahol alulmaradt, így Csanád nem szerepelhetett a vigaszágon.

Fejér Milán (U14, -50 kg) pályafutása utolsó ifjúsági versenyén tette próbára magát, ugyanis szeptembertől már a kadét korosztályban bizonyíthat, illetve megkezdi a kvalifikációs sorozatot a februári korosztályos Európa-bajnokságra. A székelyföldi karatés első mérkőzését magabiztosan hozta a holland Aaron Stoutjesdijk ellen (8:3). Második ellenfele Florian Braunroth volt, a némettel nagyon higgadtan és taktikusan küzdött, végül egyértelmű bírói döntéssel nyert. A folytatásban Diego Nasser felülkerekedett a sepsiszentgyörgyi sportolón (1:5), aki a továbbiakban a vigasz­ágon sem szerepelhetett, hiszen olasz riválisa nem jutott a viadal fináléjába.

„Minden nyomás és tét nélkül utaztunk erre a versenyre a fiúkkal, ugyanis már vége a kvalifikációnak és az idénynek. Egy nagyon neves és nehéz viadalon szerepeltünk, mivel ezen azok a sportolók vesznek részt, akik a jövőben Európa- és világbajnokságon teszik próbára magukat. Ugyan nem erre az eredményre számítottunk, mégis nagyon jó volt látni, a sportolók hol állnak a korosztályukban, illetve melyek a hibáik, melyeken kell változtatni a folytatásban. A nyári felkészülést ezek alapján rakjuk össze és céltudatosan kezdjük az őszi szezont” – fogalmazott Baranyi Zsófia edző.

A sepsiszentgyörgyi sportolókra júliusban rehabilitáció és szinten tartó edzések várnak, majd augusztusban részt vesznek több edzőtáborban, melynek része egy franciaországi és egy magyarországi felkészülés, aztán Kommandón magashegyi edzéseket végeznek, zárásként pedig a világbajnoki kvalifikációt szerző sportolók, Török Panka és Péter-Csiki Csanád Belgiumban fejezik be ezt az időszakot. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-04: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-07-04: Sport - :

Háromszéken folytatódik a díjugrató-bajnokság (Lovassport)

Háromszéken folytatódik a Székelyföldi Regionális Díjugrató-bajnokság 2024-es idénye, ugyanis szombaton a Benedek-mezőn rendezik meg a küzdelemsorozat második fordulóját. Mint ismert, ez a hétfordulós viadal kilencedik szezonja, amelyen hagyományosan Kovászna, Maros és Hargita megye fiatal lovasai szállnak nyeregbe, hogy megmutassák tehetségüket, valamint rátermettségüket a világ talán egyik legkedveltebb lovassportjában.