Szijjártó Péter gratulált holland kollégájának

2024. július 4., csütörtök, Világfigyelő

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere gratulált a frissen beiktatott új holland kormány magyarul kiválóan beszélő gazdasági miniszterének, Dirk Beljaartsnak.

  • Dirk Beljaarts kiválóan beszél magyarul. Fotó: Facebook / Dirk Beljaarts
    Dirk Beljaarts kiválóan beszél magyarul. Fotó: Facebook / Dirk Beljaarts

„Geert Wilders barátunk pártjának győzelme után több hónappal letette hivatali esküjét a holland kormány, soraiban a magyarul kiválóan beszélő tiszteletbeli konzulunkkal, Dirk Beljaartssal” – írta Szijjártó Péter Facebook-oldalán.
„Dirk Beljaarts hosszú éveken keresztül dolgozott elkötelezetten a holland–magyar kapcsolatok fejlesztéséért és segítette honfitársainkat ügyes-bajos dolgaik intézésében. Dirk Beljaarts mostantól gazdasági miniszterként dolgozik tovább. Köszönjük az elmúlt évek közös munkáját, és készen állunk a következő évek közös munkájára is!” – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

A levélben olvasható, hogy ma a gazdasági növekedés lassulása, illetve a versenyképesség hanyatlása Európa legégetőbb problémái közé tartozik. „Az elmúlt évek válságai miatt jelentős hátrányt szenvedtünk ezeken a területeken más, Európán kívüli gazdasági erőközpontokkal szemben. Ennek okán a legfontosabb feladataink egyike az európai gazdasági versenyképesség helyreállítása, elutasítva minden ezt akadályozó, a racionális megfontolásokat teljes mértékben nélkülöző politikai ideológiát.”

„A fentieket szem előtt tartva, a július elsejével megkezdett európai uniós soros elnökségünk egyik kiemelt prioritása az EU-s versenyképességi paktumban való jelentős előrelépés, amelyben számítunk Hollandia és az Ön támogatására” – fogalmazott Szijjártó Péter. „Elnökségünk alatt ki fogunk állni a blokkosodás irányába tartó törekvések ellen. Véleményünk szerint erős nemzetgazdaságokon alapuló, szilárd és egységes európai belső piacra, valamint a szabadkereskedelmi kapcsolatok fenntartására és kiterjesztésére van szükség” – írta a tárcavezető.

Szijjártó Péter levelében elismerését és köszönetét fejezte ki Dirk Beljaartsnak a Magyarország érdekében végzett csaknem tízéves tiszteletbeli konzuli munkájáért, valamint a magyar–holland kapcsolatok fejlesztéséért. „Bízom benne, hogy az új holland kormány hivatalba lépésével a Hollandia és Magyarország közötti kapcsolatok tovább erősödnek” – olvasható Szijjártó Péter levelében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-04: Világfigyelő - :

Sulyok Tamás Bécsben: Kiválóak az osztrák–magyar kapcsolatok

Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke Bécsben találkozott osztrák kollégájával, Alexander Van der Bellennel. A megbeszélés után a hivatal közölte: a magyar–osztrák kapcsolatok kiválóak, a két ország viszonya stratégiai partnerségen alapul, évszázadokra visszanyúló történelmi összefonódásokon alapul, barátság jellemzi.
2024-07-04: Világfigyelő - :

Garantálják Ukrajna támogatását

Dick Schoof újonnan felesküdött holland miniszterelnök a parlament alsóházában tartott tegnapi beszédében kijelentette: Hollandia továbbra is pénzügyi, katonai és politikai támogatást nyújt Ukrajnának.