BirkózásBajnoki ezüstérem Marosvásárhelyről

2024. július 8., hétfő, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi ISK sportolója, Sándor Tímea ezüstérmet szerzett az U15-ös korosztályú birkózók számára kiírt országos bajnokságon, amelyet az elmúlt hét végén tartottak meg Marosvásárhelyen. A sepsiszentgyörgyiek közül még Pál Alpár volt közel a dobogós helyezéshez, ám versenyzőnk elvesztette bronzmeccsét és végül ötödik lett.

  • Sándor Tímea a dobogó második fokán. Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub
    Sándor Tímea a dobogó második fokán. Fotó: Facebook / Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub

Az elmúlt hét végén Marosvásárhelyen rendezték meg az U15-ös birkózók országos bajnokságát, amin több mint 280 sportoló lépett szőnyegre. A népes mezőnyben ott volt a Hatos Péter, Kertész Dávid és Kertész Mátyás edzette Sepsi ISK kilenc sportolója is, akik egy bajnoki második és ötödik helyezéssel zárták a megmérettetést. A sportiskolás csapatunk legjobb eredménye a lányok 50 kilogrammos súlycsoportjában harcoló Sándor Tímea nevéhez fűződik, aki remek bikázóssal jutott be a kategóriája döntőjébe, ám ott vereséget szenvedett ploiești-i ellenfelétől. A dobogó harmadik fokára egy radóci és egy a Bukaresti Steauát képviselő birkózó állhatott még fel. A fiúk 44 kilogrammos viadalában Pál Alpár volt érdekelt, aki beverekedte magát a súlycsoport kisdöntőjébe, ám csapattársához hasonlóan ő is elvesztette párharcát, így lecsúszott a pódiumról és be kellett érnie az ötödik hellyel. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-08: Sport - :

Nyolc csapat, hatvankét mérkőzés és negyvenöt diadal (Kosárlabda, utánpótlás)

Az U10-es után az U12-es korosztály vette birtokába a costinești-i BTT sportbázist, ugyanis az elmúlt hét folyamán ott tartották meg a tizenkét év alatti lányok és fiúk számára kiírt minikosárlabda-fesztivált. A 232 csapatot számláló mezőnyben nyolc háromszéki együttes képviseltette magát, játékosaink pedig a lejátszott 62 mérkőzésükből negyvenötöt sikerrel zártak és mindössze tizenhetet veszítettek el.
2024-07-08: Sport - :

Spanyol–francia és angol–holland elődöntőt rendeznek (Labdarúgás, Európa-bajnokság)

A spanyol labdarúgó-válogatott pénteken hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a házigazda német csapatot az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A vb-ezüstérmes francia együttes gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel 5–3-ra nyert a portugál alakulat ellen. A legutóbb ezüstérmes angol gárda szombaton döntetlent követően tizenegyesekkel 5–3-ra diadalmaskodott Svájc felett, Hollandia pedig hátrányból fordítva 2–1-re győzött Törökország ellen.