Betegek vagy drogosok?

2024. július 9., kedd, Belföld

Rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását és Cătălin Predoiu belügyminiszter azonnali leváltását kéri a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a KRESZ-t módosító sürgősségi kormányrendelet kijavítására.

  • Fotó: Facebook / Cătălin Predoiu
    Fotó: Facebook / Cătălin Predoiu

Mint hangsúlyozzák, a múlt héten elfogadott 2024/84-es sürgősségi kormányrendeletet ki kell javítani, jelenlegi formájában ugyanis „drogosokként” kezeli a cukorbetegség miatt kezelés alatt álló sofőröket, illetve azokat a járművezetőket, akik olyan gyakran használt gyógyszer bevétele után ültek volánhoz, mint a Paracetamol, Parasinus vagy a Nurofen. Simona Spătaru USR-s szenátor szerint „Cătălin Predoiu miniszter kudarcot vallott a kábítószer elleni küzdelemben”, és mivel nem képes szembeszállni a drogkereskedőkkel és a dílerekkel, „háborút indított” a sofőrök ellen. Hozzátette, az vezetett a jelenlegi helyzethez, hogy a kormány átláthatatlan eljárással, nyilvános vita nélkül terjesztette elő a jogszabályt, amelyet csak rendkívüli ülésszak összehívása után javíthat ki a parlament. Simona Spătaru ugyanakkor kérte a Nép Ügyvédjétől, hogy támadja meg az alkotmánybíróságon a vitatott sürgősségi rendeletet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-09: Belföld - :

Bojkott a Taromnál

Több mint húsz Bukarestből induló, illetve oda érkező járatát törölte tegnap a Tarom állami légitársaság, miután minden érintett járatnál a személyzet legalább egy tagja beteget jelentett.
2024-07-09: Belföld - :

Két hét kánikula

Kánikulára számíthatunk a következő két hétben, helyenként a 38 Celsius-fokot is elérő maximumokkal, jelentős esőre nincs kilátás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) július 8. és 21. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.