SztrapacskaMit főzzünk ma?

2024. július 9., kedd, Szabadidő

Hozzávalók: 5 db közepes krumpli, annyi liszt, amennyit felvesz a krumpli (nokedliállagú legyen), olaj, só, savanyú káposzta, juhtúró, túró, szalonna, tejföl.

Elkészítése. A krumplit meghámozzuk és nyersen lereszeljük. Hozzákeverjük a lisztet, hogy nokedlitészta-sűrűségű legyen. Lobogó vízbe apró lyukú nokedliszaggatóval beleszaggatjuk. Ha feljön a víz tetejére, szűrővel kiszedjük. A szalonnát megpirítjuk, majd a zsírjában megdinszteljük a káposztát, ráöntjük az egyik adag galuskára, kicsit összerottyantjuk. A többi galuskát kétféle túróval is ízesíthetjük. A juhtúrósat nem kell sózni, mert a túró maga is sós. A túrósat ízesítsük tejföllel és pirított szalonnával.

Tipp: a tehéntúrót kevés olajon összemelegíthetjük a tejföllel, hogy folyósabb legyen.

Elkészítési idő: 1 óra

Mennyiség: 4–5 személy

 

Megjelent a 100 dabasi recept – több mint 100 dabasi háziasszony című kötetben. Tortoma Kiadó. A kötet megrendelhető a www.tortoma.ro oldalon, megvásárolható könyvesboltokban és a Háromszék lapárudáiban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-09: Gazdakör - Incze Péter:

Hamarosan újra lehet pályázni a biztosítási összegek megtérítésére

A megyei vidékfejlesztési hivataltól kaptuk az információt, hogy az országos ügynökség honlapján (www. afir.ro) július 2-án közvitára bocsátották a 17.1-es intézkedés ideiglenes pályázati eligazító füzetét. Ez az intézkedés eddig elég népszerű volt a megyében, évente 50–60 gazdálkodó, illetve mezőgazdasági cég élt a lehetőséggel és igényelte a biztosítási összeg részleges megtérítését.
2024-07-09: Szabadidő - :

A nap fotója