LabdarúgásIzraeli hátvédet igazolt a Sepsi OSK

2024. július 9., kedd, Sport

Az idénybeli első tétmérkőzésére készülő Sepsi OSK tegnap közösségi oldalán bejelentette a kilencedik nyári szerzeményét. A keret átalakítását és megerősítését folytató sepsiszentgyörgyi csapat megszerezte az izraeli Nir Bardea játékjogát: a román állampolgársággal is rendelkező labdarúgó két évre szóló szerződést kötött a háromszéki klubbal.

  • Nir Bardea. Fotó: Facebook / Sabail FC
    Nir Bardea. Fotó: Facebook / Sabail FC

A 28 éves középhátvéd legutóbb az azeri FK Sabail játékosa volt, amelynek mezében az előző idényben minden versenysorozatot figyelembe véve 28 mérkőzésen lépett pályára, ezeken két gólt szerzett és kiosztott egy asszisztot. A csapat az élvonalbeli bajnokságot a hetedik helyen zárta, míg a kupában a negyeddöntőben búcsúzott. A 189 cm magas futballista pályafutása során játszott még az izraeli Maccabi Bnei Reineh és az FC Ashdod, valamint a Budapest Honvéd FC együttesében. Nir Bardea a tizennégyszeres magyar alakulatot 2021 januárja és 2022 júliusa között erősítette, viszont ebben az időszakban mindössze nyolc találkozón bizonyíthatott a pontvadászatban és a Magyar Kupában. Az évek során az izraeli első osztályban 110 meccsen kapott lehetőséget, négyszer volt eredményes és két gólpasszt jegyzett.

A Bernd Storck irányította székelyföldi klub az elmúlt időszakban kilenc játékost igazolt: Marius Coman, Mihajlo Nešković, Stefan Hajdin, Gyenge Szilárd, Sigér Dávid, Marian Drăghiceanu, Michael Breij, Mino Sota és Nir Bardea csatlakozott a kétszeres Román Kupa- és kétszeres Szuperkupa-győztes csapathoz. Diószegi László klub­elnök a szerződtetésekkel kapcsolatban közösségi oldalán megjegyezte, hogy bár az átigazolás szeptemberig tart, a sepsiszentgyörgyi együttesnek még csak egy labdarúgóra van szüksége, aztán „kezdődhet a csata”.

Július 12-én, pénteken 18.30-tól az FC Farul Constanța–Unirea Slobozia mérkőzéssel elrajtol a SuperLi­ga 2024–2025. évi idénye. A Sepsi OSK szombaton 17 órától hazai közönség előtt a Jászvásári Poli ellen játszik az első fordulóban, majd a sepsiszentgyörgyi gárda július 22-én, hétfőn 18.30-tól az újonc Gloria Buzău vendégeként lép pályára a bajnokság második körében. A piros-fehér mezesek az ezt követő hetekben a Bukaresti Dinamo, az FC Rapid, az Universitatea Craiova és a Kolozsvári Universitatea alakulatával csatáznak. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2024-07-09: Szabadidő - :

A nap fotója

2024-07-09: Sport - :

Győzelemmel melegített a világbajnokságra (Hegyi-kerékpározás)

Július 7-én kilencedszer szervezték meg a Güdüc MTB hegyikerékpár-versenyt, amelynek a Hargita megyei Güdüctelep adott otthont. Az 50 kilométeres távon a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede fölényes győzelmet aratott, míg testvére, Balázs a 10–11 éves korosztályban szintén első helyen végzett. A 28 éves háromszéki Európa-bajnok a folytatásban a németországi Aalenbe utazik, ahol július 13-án, szombaton rendezik a Cross Country Eliminator (XCE) világbajnokságot.