Törvénytelenül működik a vargyasi tanácsMegoldást sürget az RMDSZ — Farkas Réka

2009. február 17., kedd, Közélet

Mihamarabb rendezni kell a vargyasi ügyet, mert olyan következményei lehetnek, amelyekre senki sem számít — hívta fel a figyelmet Albert Álmos, az RMDSZ alsó-háromszéki területi elnöke.

A tavalyi önkormányzati választások után, az RMDSZ-es színekben mandátumot nyert Szőcs Dénes utolsó percben az MPP oldalára állt, és így alpolgármesteri tisztséget nyert. A helyi szervezet kizárta soraiból, döntésüket megerősítette a megyei operatív tanács, majd az országos elnökség is, így Szőcs nemcsak RMDSZ-tagságát, de tanácstagságát és alpolgármesteri tisztségét is elveszítette. Bár a végleges és megfellebbezhetetlen döntés októberben megszületett, a vargyasi tanácsban azóta sem történt semmi, Szőcs továbbra is ellátja feladatait — mondta el a területi elnök. Albert Álmos szerint gyorsan lépnie kell a polgármesternek, jegyzőnek, mert megkérdőjelezhető minden azóta elfogadott határozat törvényessége, ha juttatást is kapott tanácstagságáért, a számvevőszék ezt kamatostól visszafizetteti. Albert Álmos felszólította a vargyasi tanácsot, következő ülésén érvényesítse az RMDSZ-lista következő képviselőjének mandátumát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2009-02-17: Máról holnapra - x:

Băsescu foga fehérje — Magyari Lajos

...És fölkeresé újra a Nagy Elnök az ,,ő szeretett népét", a székelyeket; s mondá nékik, hogy márpedig ,,ótonómiátok" soha nem lészen, de ezért ne énreám haragudjatok, hanem saját politikusaitokra, akik ezzel a badarsággal etetnek titeket. Esetleg haragudhattok az alkotmányra is (de ez nem tanácsos!!!), mely szentírás, s kimondja, hogy Románia egységes nemzetállam, s abban semmiféle ,,ótonómiáknak" helye nincs, főleg területi és etnikai alapon nincs...
2009-02-17: Közélet - x:

Hitelt fontolgatunk

Románia két héten belül dönt arról, hogy kéri-e a Nemzetközi Valutaalap pénzügyi támogatását — közölte tegnap Emil Boc miniszterelnök. A független elemzők szerint a világgazdasági válság miatt Bukarest aligha kerülheti el a nemzetközi hitelhez való folyamodást.