KézilabdaA Rulmentul nyerte az előkészületi tornát

2007. július 30., hétfő, Sport

A Román Kézilabda-szövetség rendezte előkészületi torna a harmadik fordulóval folytatódott. A mi szempontunkból rosszul:

MSC—Brăilai Dunărea HC 21—35 (11—17)

Sportcsarnok, kb. 150 néző. Játékvezetők: R. Dinu és T. Serbu. MSC: Zerkuláné (Stoleru, Ciubotaru)—Seifert 3, Szabó G. 5, Abramiuc 3, Balcan 2, Băesu 5, Hendrik, Tompos 1, Clişu 2, Gâju, Ciobanu, Adiaconiţei, Molnár. Brăila: D. Vasile (Asandei)—Crăciun 3, Braniste G. 5, Moise 6, Radovici 2, Lipan 3, Horobeţ 3, Ruscior 1, Braniste D. 2, Moroianu 2, Chiţacu 4, Lupu 2, Tomuleanu 2, Luca.

A tizedik percig tartott a kiegyensúlyozott erők küzdelme, aztán 6—6-os állásnál leányaink megtorpantak, a vendégek felpörögtek, és öt perc alatt négygólos előnyre tettek szert. Az első negyedóra után még egyszer megvillant csapatunk, de fellángolása csak négy percig tartott, mert aztán újra beindult a brăilai henger, mely beállította a hatgólos előnyt. Szünet után sajnos, nem tudtunk erősíteni, így aztán a második félidőt végig a vendégek irányították, s a végén magabiztos tizennégy gólos győzelmet arattak.

A nap másik mérkőzésén: Rulmentul—,,U" válogatott 40—32 (21—14). A válogatottak fiatalos lendülete megtörött a rutinos, kétségtelenül nagyobb játékerőt képviselő brassóiak védelmi falán. Anélkül, hogy megerőltette volna magát, magabiztosan győzött Mariana Târcă csapata, mely ezzel azt a tornát is megnyerte: 1. Brassói Rulmentul 6 pont, 2. ,,U" válogatott 4 pont, 3. Brăila 2 pont, 4. MSC pont nélkül.

Messzemenő következtetéseket korai volna, hogy levonjunk. Még jó öt hét áll a csapatok rendelkezésére, hogy felkészüljenek a bajnoki rajtra. Ennyi kell is mindenek előtt az MSC-nek, mely a válogatott elleni első félidőben produkált játékát leszámítva nagyon halvány teljesítményt nyújtott. Erőtlenül játszott mind a védekezésben, mind a támadásban, az elemi hibák tömkelegét halmozta fel mérkőzésről mérkőzésre. Nem tudom, hogy még lesz-e rá idő, de erősíteni, erősíteni kell. Ezen a tornán a kapusokat leszámítva, senkivel sem voltunk elragadtatva. A Rulmentul a két dél-koreaival sokat nyert, különösen a jobbszélső, Woo Son Lee tekinthető nagy nyereségnek, villámgyors, technikás, taktikailag érett, tudja mikor, hol kell feltűnnie, hogy tisztán kapja a labdát, de jónak tűnik a második napra megérkezett honfitársa Chan Eun Hee is. Ha beépül a csapatba, ha megszokja csapattársait, s azok őt, sok szép percet szerez a szurkolótábornak. És jónak tűnik a csokoládébarna, magasra nőtt De Sousa is. Érzi a kaput... Ami a válogatottat illeti, láttunk már jobbat is. A törökországi Európa-bajnokságon nehéz dolga lesz.

Mondom, nem kell elkeseredni az MSC teljesítménye hatására. Ha összekapja magát a klubvezetés, ha sikerül még két-három játékost hozni, ha sikerül a leányok önbizalmát megerősíteni, ha..., ha... Legyünk türelmesek. Mindenki a jót akarja. Mindenki, még a klub közvetlen vezetése is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1789
szavazógép
2007-07-30: Sport - Áros Károly:

Corina Dumbrăvean országos bajnok (Atlétika)

Az országos felnőttbajnokságon szerepeltek atlétáink a hét végén. Sánta Károly tanítványai közül Corina Dumbrăvean vágta ki a rezet egy bajnoki címmel és egy ezüstéremmel, a fiúk teljesítménye valamivel több, mint szerény, ők ugyanis csak egy bronzérmet tudtak összekaparni. A részletes eredmények:
2007-07-30: Sport - Áros Károly:

Nagyszerűen szerepeltek leányaink a birkózó Európa-bajnokságon (Birkózás)

Hazatért a varsói ifjúsági II-es korosztályú Európa-bajnokságól a Mátéfi Árpád vezette román küldöttség, melynek három szentgyörgyi tagja is volt: Mihaela Munteanu (49 kg), Alina Popescu (65 kg) és Tatár Otília (52 kg). Nem üres kézzel jöttek. A román küldöttség három érmet hozott, ebből kettő a szentgyörgyiek érdeme. Íme a részletes eredmények: