Összegyűltek az aláírásokBejegyezhető az MPSZ

2007. július 31., kedd, Közélet

Mivel jelen pillanatban a listákon szereplő adatokat ellenőrzik, illetve a területi szervezeteknél levő ívek beszállítása folyik Székelyudvarhelyre, végleges számadat még nincs, de annyi bizonyos, a Magyar Polgári Szövetségnek (MPSZ) sikerült a pártbejegyzéshez szükséges támogató-aláírásokat tizennyolc megyében és Bukarestben is összegyűjtenie. Mint az MPSZ elnökétől, Szász Jenőtől megtudtuk, azokban a megyékben, ahol a magyarságnak gyenge a képviselete, nehezebben ment a munka, ám a helyi ismerősöknek köszönhetően mondhatni zökkenőmentesen megoldották a feladatot.

Az MPSZ erdővidéki szervezete a hónap elején fogott neki a Galac megyei gyűjtésnek, s öt helyi barátjuk segítségével legfőképp Corod, Gohor és Tudor Vladimirescu községekben mintegy tíz nap alatt teljesítették a vállaltakat. ,,A törvény szerint megyénként legkevesebb hétszáz aláírást kellett volna gyűjtenünk, de számolva azzal, hogy néhány adatot hibásan jegyezhetünk le, vagy időközben fenyegetés hatására, valamilyen más okból valamelyikük esetleg visszalép, 827-et szereztünk." — nyilatkozta ifj. Csíki Béla ügyvezető elnök.

A sepsiszékiek Neamţ megyéből 820 aláírást hoztak, de ellenőrzésük után csak 753-at továbbítottak. ,,Ismerőseinknek köszönhetően a helyiek nem mint idegeneket, hanem mint jó barátot fogadtak, így még arra is maradt erőnk, hogy a bukaresti és a Brassó megyei munkához is segédkezet nyújthassunk" — mondotta Gazda Árpád területi elnök.

Szász Jenő véleménye szerint az, hogy sikerült összegyűjteni a támogató aláírásokat, az MPSZ erejét jelzi, s reméli, hogy ez alkalommal sem az RMDSZ, sem más szervezet nem gördít akadályt a párt bejegyzésének útjába. ,,Jelen pillanatban az aláírások ismételt ellenőrzése folyik. Minden egyes adatot megvizsgálunk, hogy helyesen van-e bevezetve, majd szúrópróbaszerűen telefonon is ellenőrizzük, hogy az emberek fenntartják-e a néhány nappal-héttel ezelőtt vállaltakat. A pártbejegyzést a bírósági szünet lejárta után, várhatóan szeptember elején fogjuk kezdeményezni" — nyilatkozta Szász Jenő.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2007-07-31: Közélet - Farkas Réka:

Megtört a jég? (Markó—Tőkés párbeszéd)

A párbeszéd folytatásáról egyezett meg tegnap Kolozsváron Markó Béla, az RMDSZ elnöke és Tőkés László református püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke.
2007-07-31: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Ivóvízhiány Kőröspatakon

Nem szenzációs jelenség, hasonlóról adtunk még hírt lapunkban, de mert a hatszáz lelkes roma telep a községközpont legmagasabb pontján fekszik, ahol nincs nyomása a csökkent hozamú víznek, több napja tűzoltókocsival szállítják oda az ivóvizet Sepsiszentgyörgyről. A vízhozam csökkenése miatt gyakran megesik, Árkos magasabban fekvő területein is üres a hálózat.