Megújul a hatolykai gyógyfürdő

2009. március 24., kedd, Közélet

Tavasszal a sepsiszentgyörgyi Ördög Kft. szakemberei folytatják a tavaly ősszel elkezdett hatolykai munkálatokat — tudtuk meg Tusa Levente szentkatolnai polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy a főépületben tizenkét, fürdőkáddal ellátott fülke, fizikoterápiás és gyógytornaterem, masszázsterem, orvosi rendelő lesz, a tetőtérben vendégszobák a betegek részére.

A beruházásra az idei költségvetésből 600 000 lejt szándékoznak fordítani. Ebből az összegből idén tető alá kerülhetne a gyógyfürdő és a mofetta. (Iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1785
szavazógép
2009-03-24: Közélet - x:

Segítség gombnyomásra — Fekete Réka

Nemrégiben egyik éjjel Vargyasról riasztotta egy súlyosan mozgássérült idős asszony a Diakónia Alapítvány baróti jelzőrendszeres diszpécserszolgálatát, mert elesett, és egyedül nem tudott felkelni. A karján hordott, óraszerű gomb megnyomása után jelentkezett az ügyeletes, és a bajbajutott elmondta, mihez kér segítséget. A szolgálatos azonnal intézkedett, a köpeci ügyeletes nővér rövid időn belül a helyszínre sietett, és ágyba segítette az átfázott asszonyt.
2009-03-24: Közélet - x:

Négyezer lejes munkanélküli-segély

Napi 35 eurós, azaz havi négyezer lejes munkanélküli-segélyt kap három hónapig egy német állampolgár, akinek a jogosultságát Németországban állapították meg, ám mivel Sepsiszentgyörgyön tartózkodik, EU-s jogrend szerint illetményét itt fizetik ki. Háromszéken még nem fizettek ekkora munkanélküli-segélyt.