A csoda a POSZT-on

2009. április 4., szombat, Közélet

Nem április elsejei tréfa, bár akkor hirdették ki: a június 4—13. között sorra kerülő Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjába beválogatták a Tamási Áron Színház A csoda — játék Tamásival két részben az Énekes madár című színmű alapján előadását.

A Bocsárdi László által rendezett, idén felújított produkció az ötödik, amellyel a sepsiszentgyörgyi társulat részt vesz a POSZT-on, korábban az Ilja próféta, a Médeia, a Jóembert keresünk és az Yvonne, burgundi hercegnő című előadást válogatták be a rangos színházi fesztiválra. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2009-04-04: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farcádi Botond

Becali előzetes letartóztatásban
A bukaresti bíróság helyt adott az ügyészek kérésének, hogy huszonkilenc napos előzetes letartóztatásba helyezzék Gigi Becalit a hozzá közel álló másik négy személlyel együtt. A milliomost csütörtökön vették őrizetbe, miután álarcos rendőrök házkutatást végeztek a Bukarest melletti luxusvillájában. Becalit személyi szabadságtól való megfosztással gyanúsítják. Három személy azt állítja, hogy az üzletember parancsára Becali testőrei több órán át fogva tartották őket, és erőszakot alkalmaztak velük szemben. A milliomos így akarta visszaszerezni az általuk ellopott luxusautót.
2009-04-04: Közélet - x:

Színészek görbe tükörben

Ilyennek látta Botka Lászlót
A Tamási Áron Színház fennállásának 60. évfordulójára állította ki Lukács Sándor alias Lucky, az egykori Ötödik kerék című vicclap karikaturistája a színház mai és hajdani munkatársairól, színészekről, rendezőkről készített karikatúráit a sepsiszentgyörgyi városi művelődési házban.