Telt ház Uzonkafürdőn

2007. augusztus 3., péntek, Közélet

Nem panaszkodhatnak az uzonkai önkéntesek, akik a szezon elején használhatóvá tették Erdővidék gyöngyét. Munkájuk eredménye ugyanis az az elégtétel, hogy sokaknak nyújt hűsölési lehetőséget a kis borvízmedence.

Vize ugyanis már a tőle aligha megszokott 19 Celsius-fokot is eléri a forró nyári délutánokon (reggelre aztán a folyamatos vízcsere miatt ismét 16—17 fokosra mérséklődik), így a kevésbé ,,avatottak" is belemerészkednek az ásványi anyagokban, főleg vasban és kénben gazdag, gyógyhatású vízbe. Jó lenne persze — mondogatják sokan —, kisfürdő jellegét megőrizve, hatékonyabban kihasználni a természet e gyógyforrását. Ám annak ellenére, hogy a közbirtokosságok visszakapták egykori tulajdonukat, az egykori kezelő és bérlő közötti jogi vita miatt még nem vehetik birtokba. A természetes gyógymódokat kedvelők remélik, ezt az időt mégis ki lehet használni a tervek előkészítésére, hogy Uzonkafürdő visszakapja régi patináját, s immár az új követelmények szintjén tudja majd szolgálni az egészséget és a környék turisztikai érdekeit.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2007-08-03: Közélet - Ferencz Csaba:

Külföldre is közvetítenek

A munkaerő-ügynökség megyei kirendeltségeinél nemcsak belföldi, hanem külföldi munkára is lehet jelentkezni. A szakminisztérium átszervezése révén az igénylési eljárást decentralizálták, illetve hozzáférhető adatbázist is kialakítanak.
2007-08-04: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájdalommal tudatjuk, hogy
DEMETER MIHÁLY
55. életévében rövid szenvedés után elhunyt.
Temetése 2007. augusztus 4-én 11 órakor lesz a közös temető ravatalozóházából.
Nyugodjék békében.
4197788