Kevesebb szemét a városünnepen

2009. április 28., kedd, Közélet

A szétszórt szemetet illetően is civilizáltabb volt a város összképe a Szent György-napi mulatozás után, mint eddig — közölte lapunk érdeklődésére Tóth B. Csaba, a Tega köztisztasági vállalat igazgatója.

A három nap alatt mintegy százötven köbméternyi hulladékot gyűjtöttek össze, s bár napról napra nőtt a hajnali szemétmennyiség (a szombat reggeli 32 köbméter után tegnapra már majdnem hatvan), most kevesebbet szórtak szét, ugyanis a belvárosban idén először közel száz műanyag konténert helyeztek el, a városünnepen részt vevők pedig használták ezeket a hulladékgyűjtőket, így a köztisztasági munkásoknak is könnyebb dolguk volt. (mol)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1492
szavazógép
2009-04-28: Közélet - x:

Egy álom megvalósult (Orgonaszentelés a Krisztus Király-templomban) — Ferencz Csaba

Dávid György plébános és az ünneplő közösség
Vasárnap ünnepi szentmise keretében Tamás József segédpüspök megszentelte a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templom Ziegler-koncertorgonáját. A Lukács Tamás hangszerkészítő által újjáépített orgona egészében még nem szólalt meg, Steffen Schlandt, a brassói Fekete-templom orgonistája és Lőffy Gelért, a Vox Celestis Orgonaegyesület elnöke által nyilvánosan először megszólaltatott hangszer, a közreműködő Laudate kórus és a szólisták hangja mégis betöltötte a templomot.
2009-04-28: Közélet - x:

Fiatal tehetségek a Szent György-napokon

Színpadon a gálaműsor tehetségei
A városi művelődési ház és a MUKK kulturális egyesület szervezésében harmadszorra léptek a városnapok közönsége elé a fiatal zenei tehetségek. A háromfordulós verseny gálaműsora szépszámú közönséget vonzott, az énekesek meg egy hangszeres fiatal színvonalas és szimbolikus küzdelme bebizonyította, hogy helye van az ilyen jellegű rendezvénynek.