SzupermaratonRemek szentgyörgyi szereplés

2007. augusztus 6., hétfő, Sport

Az elmúlt hétvégén immár hatodik alkalommal rendezték meg a Tusnád Ásványvíz Szé­kely Szupermaratont, amelyre a Csíkszeredai Városnapok keretében került sor.

A viadalon 29 váltó (4 női és 25 férfi), illetve 37 egyéni induló rajtolt (6 nő és 31 férfi), akiknek a Csíkszereda—Csíkszentkirály—Csíkszentmárton—Csíkkozmás—Tusnád—Verebes—Csatószeg—Csíkszentsimon—Csíkszentimre—Csíkszentkirály—Csíkszereda útvonalon kellett teljesíteniük a szupermaraton 46 km-ét. A váltok férfi open versenyét Zilah nyerte meg, második volt a Háromszék (Csutak Hunor Tamás, Csutak Tamás, Vlad Victor és Rácz Boti), harmadiknak pedig Nagyszeben csapata ért célba. A nőknél Sepsiszentgyörgy együttese harmadik volt (Jakab Benke Hajnalka, Pál Erzsébet, Dobai Magdolna és Szabó Irén) az első Zilah és a második Csíkszereda (a házigazda csapatban ott volt Tófalvi Éva is) mögött. A 160—200 éves korosztályban Csutakék elsők voltak, akárcsak a 200—240 éves korcsoportban a megyeszékhelyi női négyes. Az esemény szervezői Pál Erzsébetet különdíjjal jutalmazták, a szentgyörgyi hölgy volt a szupermaraton legidősebb szaladója.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 961
szavazógép
2007-08-06: Sport - x:

Bujdosó-serleg (Teke)

Fekete Attila, a kézdivásárhelyi tekepálya bérlője augusztus 10—12. között Bujdosó-serleg néven nyolcvandobásos egyéni tekeversenyt szervez. Nevezni a tekepályán lehet. (d.)
2007-08-06: Sport - Áros Károly:

Svéd példa (Periszkóp)

Idegenbe szakadt honfitársunk, Partin Kornél és kislánya, Nicole voltak a vendégeim a minap. A negyvenezer lélekszámú Trelleborgból érkeztek. Abból a Trelleborgból, melynek női csapata, a Trelleborg BTK Svédország országos bajnoka, labdarúgó-együttese, az FF Trelleborg I. divíziós (I. ligás), az IFK Trelleborg II. ligás, a kézilabdacsapata A-osztályos (Svédországban van szuperliga is), jégkorongegyüttese V. divíziós. Mindez csak egy negyvenezres lélekszámú városban, és csak a sportjátékokban...