Felhívás

2007. augusztus 6., hétfő, Sport

Járja velünk végig az olimpiák útját Athéntól Pekingig, vegyen részt országos olimpiatörténeti szellemi vetélkedőnkön! Tíz héten át száz jó választ adhat kérdéseinkre, s teljesítménye alapján bekerülhet a területi döntőben versengő csapatokba, s egészen a televíziós döntőig, onnan pedig a pekingi olimpiára is eljuthat. Minden héten esélye lesz arra, hogy a forduló ,,dobogójára" kerüljön.

Az előbbiek miatt játékunkba bármikor érdemes lesz bekapcsolódni — a végső győzelem reményében azonban célszerű mindjárt az elején! Éppen ezért 2007. szeptembertől tíz héten át keresse a Nemzeti Sportban, a kerületi, megyei lapokban, a MOB (www.mob.hu) és az NSSZ honlapján (www.nssz.hu) az olimpiai totót, illetve a kérdéseket, és küldje be tippjeit és válaszait a Magyar Olimpiai Akadémia címére (1146 Budapest, Istvánmezei út 1—3.) vagy e-mailen (jmaria@mail.hupe.hu).

Addig is elevenítse fel ismereteit az ókori olimpiai játékokról, az olimpiai mozgalomról, az újkori nyári és téli olimpiák történetéről, a magyar és külföldi sportolók szerepléséről, a jövő évi pekingi olimpia előkészületeiről!

Várjuk majd válaszait!

Magyar Olimpiai Akadémia

Nemzeti Sportszövetség

Pegazus Sport Tours Kft.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2007-08-06: Sport - Áros Károly:

Svéd példa (Periszkóp)

Idegenbe szakadt honfitársunk, Partin Kornél és kislánya, Nicole voltak a vendégeim a minap. A negyvenezer lélekszámú Trelleborgból érkeztek. Abból a Trelleborgból, melynek női csapata, a Trelleborg BTK Svédország országos bajnoka, labdarúgó-együttese, az FF Trelleborg I. divíziós (I. ligás), az IFK Trelleborg II. ligás, a kézilabdacsapata A-osztályos (Svédországban van szuperliga is), jégkorongegyüttese V. divíziós. Mindez csak egy negyvenezres lélekszámú városban, és csak a sportjátékokban...
2007-08-06: Sport - Áros Károly:

Győri ETO—Sepsiszentgyörgyi MSC 39—27 (19—13) (Kézilabda)

Csíkszereda, sportcsarnokavató mérkőzés, 1200 néző. Játékvezetők: Halmágyi Zsolt és Kopacz István (mindkettő csíkszeredai). Győr: Pálinger (Herr, Oguntoyová)—Tomori 4, Dokic, Vérten, Mraviková 6, Szegedi 3, Szölö­si, Temes 13, Kovacsics 1, Brădeanu 7, Hornyák 3, Spiridon 2. Edzők: Roth Kálmán és Konkoly Csaba. MSC: Zerkuláné (Stoleru, Ciobotaru)—Seifert 5, Szabó G. 5, Abramiuc 5, Balcan 3, Băeşu 5, Adiaconiţei, Clişu 3, Tompos, Hendrik 1, Szabó N., Molnár, Gâju, Ciobanu. Edzők: Lechner Ferenc, Policsek András.