KSE-napok Kézdivásárhelyen - Iochom István

2009. május 11., hétfő, Sport

A KSE és a céhes város polgármesteri hivatalának sportirodája Rácz Károly polgármester védnöksége alatt május 7. és 10. között kilencedik alkalommal szervezte meg Kézdivásárhely legnagyobb és legrangosabb sporteseményét, a KSE-napokat.

A négy nap alatt mintegy ezerhétszáz aktív sportoló mellett több mint hatezres tömeg volt jelen a négy sportbázison, a sportcsarnokban, illetve a Vigadóban. A háromnapos sportkavalkád hivatalos megnyitójára szombat délelőtt került sor. Fellépett a tanulók klubjának fúvószenekara és több mazsorettcsoportja, majd felvonultak a hazai és vendégsportolók. Az idei KSE-napokat Molnár Cornel, a KSE elnöke és Szarvadi József István alpolgármester nyitotta meg, akik rövid beszédeikben a magyarországi testvérvárosokból, valamint a hazai kluboktól érkezett sportolókat is köszöntötték, akik húsz sportágban mérték össze felkészültségüket. Idén a minifoci-, kézilabda-, kosárlabda-, teke-, lábtenisz-, rádióamatőr-, atlétika-, sakk-, asztalitenisz-versenyek és öregfiú-mérkőzések mellett a KSE-napok szervezői egész sor újdonsággal is szolgáltak. Például a debreceni Valcer Táncstúdió ezúttal lépett fel első alkalommal a sportnapokon, és volt gombfoci-, futsal-, íjászat-, kangoo-jumps- és barantabemutató, a város legerősebb embere verseny, játszóház stb. A kerékpártúra idén sem maradt el, a Kritikus tömeg megismétlésén kívül a Perkőre és Futásfalvára karikáztak. Szombaton és vasárnap este hazai és határon túli együttesek léptek színpadra. Az idei KSE-napok tegnap este a legendás Neoton Família kétórás koncertjével zárultak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 761
szavazógép
2009-05-11: Sport - x:

Kós Károly-KSE—Kolozsvári Mobitelco 46—90 (Kosárlabda, B-osztály, férfiak)

(15—32, 11—18, 7—23, 13—17)
Kézdivásárhely, kb. 70 néző. Játékvezetők: Florin Stroie és Raul Trofin (mindkettő Brassó). KK-KSE: Fekete 2, Moaşa 8, Bokor 5, Tóth Á. 11, Lokodi 10, Marthi, Márkos H., Márkos Cs., Bedő, Hengán 2, Budai 3 (1x3), Csutak 1, Derzsi 4, edzők: Váncsa Albert és Farkas Alpár. Kolozsvár: Berceanu 19 (1x3), Pop 6, Rusu 7, Cenean 18 (2x3), Faur 27 (1x3), Henegariu 11, Sabadus 2, edző: Marcel Tenter.
2009-05-11: Sport - x:

Elrajtolt a kartingidény - Tibodi Ferenc

Felzúgnak a motorok, a levegőben benzinpára és égett gumi szaga kering, ideges szerelők szaladgálnak a kartok körül, az izgatott és nyugtalan kis pilóták várják a startot, a tűkön ülő szülők pedig árgus szemekkel figyelik az eseményeket, és szurkolnak kedvenceiknek...