Székely kapu és mozdonyfütty Kommandón

2007. augusztus 6., hétfő, Közélet

Nagy sikere volt a hét végi Kommandói Napoknak. Nem csak azért, mert Traian Băsescu államfő is megtisztelte jelenlétével, hanem azért is, mert a falu népe láthatóan örült annak a székely kapunak, amelyet az önkormányzat állíttatott a falu bejáratánál.

Örültek a gyermekek, de a kisvasút felnőtt szerelmesei is az immár rég nem hallott mozdonyfüttynek, ugyanis Georg Hocsevar osztrák vállalkozó programon kívül, meglepetésként a Hunyad megyei Bradról elhozta egyik mozdonyát, és sétavonatozást szervezett a kisvasút még használható szakaszán. Volt még sok színes program, ezekről holnapi lapszámunkban bővebben beszámolunk.

A SZERZŐ FELVÉTELE

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1484
szavazógép
2007-08-06: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Erre járt az államelnök

Miután Traian Băsescu államelnök a múlt héten kitüntette és különleges pompával eltemettette Teoctist ortodox pátriárkát, a Popeşti-Leordeni mellett elhaladó autópálya mentéről az építőipari vállalatokkal elhordatta a főváros szemetének egy részét, s belefáradt az országot sújtó szárazságról szóló hírek elemezgetésébe, gondolt egy merészet és nagyot, s eljött pihenni, kikapcsolódni, úgymond magánlátogatásra, a Kárpát-kanyarba.
2007-08-06: Közélet - Mózes László:

A hétvége hírei

Sertéspestis Temes megyében
Mintegy húszezer sertést kellett kényszervágásra küldeni Temes megyében az amerikai Smithfield cég egyik sertéstelepéről, miután sertéspestis-megbetegedést észleltek a telepen. Az állat-egészségügyi hatóságok tegnapi bejelentése szerint egészségügyi zárlatot léptettek életbe a térségben a Smithfield többi telepén is, hogy meghatározzák a fertőzés gócát, és megakadályozzák a kór terjedését.