Alacsony infláció

2007. augusztus 7., kedd, Közélet
Az infláció 3,9 százalék körül marad: Mugur Isărescu jegybankelnök ezzel májusi, akkor még 3,7 százalékról szóló idei előrejelzését gyakorlatilag megemelte.

Megjegyezte, hogy ezzel még a célsávon belül vannak, hiszen 3 és 5 százalék közötti inflációval számoltak erre az évre. A pénzhígulást visszafogja a lej árfolyamának emelkedése, az idén 6,6 százalékos volt az euróhoz és 11,6 százalékos a dollárhoz képest. Ez az importárakon keresztül jelentkező inflációt fékezi. Isărescu most a jövő évre lefelé módosított prognózisán, 2008 végére a korábban jelzett 4,2 százalék helyett 3,7 százalékra jövendöli, és 2009-re 3,5 százalékos inflációt becsül. A bank érvényes célsávja a jövő év végére 2,8―4,8 százalékos. Márciusban a rendszerváltás óta a legalacsonyabbra, 3,66 százalékra csökkent a tizenkét havi fogyasztóiár-infláció. (MTI―L.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4486
szavazógép
2007-08-07: Máról holnapra - Magyari Lajos:

Băsescu és a székelyek

Időről időre feltűnik a Székelyföldön Traian Băsescu államelnök, s bár nem inkognitóban járkál, mint áldott emlékű Mátyás király Bereckben, e viziták azért ,,hivatalosnak" sem nevezhetőek, hiszen minden alkalommal szinte hangsúlyozza magánemberi minőségét, találkozik ugyan, de nem tart valamire is kötelező összejöveteleket a helyi vezetőkkel.
2007-08-07: Közélet - Hecser László:

Hajlék a kultúrának

A közigazgatásilag Baróthoz tartozó Miklósvárnak sosem volt kultúrháza. Ha az elmúlt évtizedekben diáksága, ifjúsága műsort állított össze, vagy népe lakodalmat, keresztelőt tartott, arra az iskolában vagy a múlt rendszer által alaposan lezüllesztett Kálnoky-kastélyban kerülhetett sor.