Labdarúgás, IV. ligaVannak még csodák...

2007. augusztus 9., csütörtök, Sport

Őszintén el kell mondanom önöknek, amikor kiderült, hogy a sepsiszentgyörgyi Transkurier nem indul a III. ligában, és felbomlott az egykori csapat, meg voltam győződve, hogy hosszú időre eltűnt városunkból a foci. Akkor a rossz hírt Petre Rusandu, Vasile Dochiţă és Corneliu Câmpeanu tolmácsolta nekem... Aztán következett a megyei labdarúgó-szövetség közgyűlése, ahol kiderült, hogy Háromszék fővárosa nem marad foci nélkül. Az ,,örömhírhozó" a korábban említett három személy volt.

— A csapat (játékos)-edzője Suciu Valentin — jelentette ki Corneliu Câmpeanu, a megyeszékhelyi gárda egyik támogatója. — Jelen pillanatban még keressük a másodedzőt, s nagyon reméljük, hogy Suciu mellé találunk majd egy fiatal, tehetséges szakembert. A Transkurier egykori játékosait elengedtük, senkiért nem kapunk pénzt, és nem is vettünk el pénzt. Jelen pillanatban minden játékosunk szentgyörgyi és 20 év alatti.

— Megpróbáljuk visszacsalogatni a Transkurier egykori támogatóit — nyilatkozta Vasile Dochiţă, az együttes egyik mecénása. — Reményeink szerint a IV. ligában szükséges anyagiak egy részét a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal fogja nekünk majd biztosítani, a többit pedig mi magunk gyűjtjük össze! A Capitaly, a Diószegi-pékség, az Otex, az Ariadne már jelezte, hogy támogatni fogja a csapatot.

— Most egy húszfős csapat összeverbuválásán dolgozunk, a mérkőzéseinket pedig szombatonként a városi stadionban fogjuk majd lejátszani — így Petre Rusandu, az egykori edző. — Az együttes jelenlegi kerete: Butuc, Nagy—Horvát, Badi, Moldovan, Popa, Vasilucă, Vass, Németh, Diaconu, Tomi, Rădulescu, Breşug. Továbbá számítunk Dénesre, Kövecsire, Kissre és más olyan fiatal tehetséges szentgyörgyi játékosokra, akikre az elkövetkező esztendőkben egy csapatot tudunk majd építeni.

Reménykedünk, hogy az utolsó előtti pillanatban összehozott csoda a szentgyörgyi foci egy újabb feltámadását jelenti.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1019
szavazógép
2007-08-09: Család - x:

Fűszerkert a ház körül 12.

Kálmos
Egyes gyümölcsleveseknél, gyümölcssalátáknál, de legfőként bor, likőr és pálinka, gyógytea fűszerezésére használják. Kitűnő étvágygerjesztő, idegerősítő, vértisztító, gyomorerősítő.
2007-08-09: Sport - Áros Károly:

A IV. liga őszi menetrendje (Labdarúgás)

A IV. liga mezőnye a 2007—2008-as bajnokságra: Bardoci Prima, Baróti Sólymok, Bodoki Törekvés, Csernátoni Futball Club, Dálnoki Dózsa, Gelencei Nemere, Hidvégi Sportegyesület, Illyefalvi Lendület, Kézdivásárhelyi Sportegyesület, Kézdiszentléleki Perkő, Mikóújfalusi Sport Club, Ozsdolai Futball Club, Sepsiszentgyörgyi Transkurier, Szentkatolnai Lendület, Szitabodzai Haladás, Zágoni Mikes.