Brazília a murvafürt őshazája - Puskás Attila

2009. július 23., csütörtök, Család

A murvafürtfajok valamennyi tró­pusi országban messzire díszlő tüskés bokrokként szegélyezik az utakat.

Sőt, a tövises murvafürt (Bougainvillea spectabilis) Dél-Euró­pában is jól érzi magát. De a növénykedvelők örömére megfelelő kezeléssel erkélynövényként is nevelhető. Akár egymásba koszorúszerűen font fásodó szárral, akár — a túlnövést elkerülendő — a fiatal hajtáscsúcsok lecsípésével inkább alacsony bokrosodásra késztethetjük. Tulajdonképpeni virágai jelentéktelenek, de a virágokat rejtő fellevelek (fehér, narancssárga, sárga, lila színben) annál feltűnőbbek. A meleget, napos helyet meghálálja.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1784
szavazógép
2009-07-23: Család - x:

Nem elég határozottak a szülők (Túlsúlyos gyerekek)

A szülők egy részének nincs elég önbizalma, hogy életbe léptessen és fenntartson olyan változásokat gyereke életvitelében, amelyek csökkentenék az elhízás kockázatát — állapították meg a bostoni Harvard Egyetem orvosi karának kutatói tanulmányukban. Azt is megfigyelték azonban, hogy az orvosok és védőnők érdeklődése segítheti az effajta önbizalom erősödését.
2009-07-23: Család - x:

Jelzőrendszeres készülékek

A Diakónia Keresztyén Alapítvány megkezdi jelzőrendszeres készülékeinek további telepítését. Ez a távfelügyeleti rendszer a haszonélvező lakásán telefonvonalra telepített adó-vevő és a karóra formájú pánikgomb segítségével éjjel-nappal felügyeletet biztosít. Olyan idős személyek igényelhetik, akik betegségükből, egyedüllétükből adódó kockázatok miatt több biztonságot szeretnének.