Játssz velem, vagy lövök!

2009. július 23., csütörtök, Család

Pisztollyal kényszerítette egy 11 éves lány hétesztendős húgát, hogy játsszon vele, aztán a nagyanyjára fogta a fegyvert.

Az eset az Egyesült Államokban történt, Nyugat-Virginia államban. A pisztoly a nagymamáé volt, az ő hálószobájából emelte el a 11 éves lányka, miután összeveszett húgával. A fegyver nem volt megtöltve, ezt azonban nem tudta a gyerek. Odáig nem fajult a helyzet, hogy megpróbálta volna elsütni, de a húga után a nagyanyjára is ráfogta. Végül neki sikerült határozott szavakkal lefegyvereznie unokáját.

A gyerek javítóintézetbe került, és eljárás indult ellene családi erőszak és fegyverrel való visszaélés címén.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1783
szavazógép
2009-07-23: Család - x:

Jelzőrendszeres készülékek

A Diakónia Keresztyén Alapítvány megkezdi jelzőrendszeres készülékeinek további telepítését. Ez a távfelügyeleti rendszer a haszonélvező lakásán telefonvonalra telepített adó-vevő és a karóra formájú pánikgomb segítségével éjjel-nappal felügyeletet biztosít. Olyan idős személyek igényelhetik, akik betegségükből, egyedüllétükből adódó kockázatok miatt több biztonságot szeretnének.
2009-07-23: Család - x:

A kávékedvelők könnyebben megússzák az infarktust

Az infarktus miatt kórházba kerülő betegek közül gyorsabban és jobb eséllyel hazamehetnek azok, akik rendszeresen és gyakran isznak kávét, mint azok, akik nem kávéznak. A kávéfogyasztás hívei számára kellemes hírt a szívgyógyászat egyik vezető folyóirata, az American Heart Journal közölte.