Sportvilág

2007. augusztus 13., hétfő, Sport

Nyílt lovastorna Európa-bajnokság. A világbajnoki címvédő német válogatott győzelmével ért véget a csapatverseny a kaposvári nyílt lovastorna Európa-bajnokságon. A magyar válogatott a 12. helyen fejezte be a kontinensvetélkedőt.

A tegnapi döntőben a mezőny legjobb tizenkét együttese mutatta be szabadon választott gyakorlatát, és a németek végül igazolták a papírformát. A második helyet az osztrákok, a harmadikat pedig a két évvel ezelőtti aranyérmes szlovákok érdemelték ki. Eredmények, csapatdöntő (tizenkét induló): Európa-bajnok: Németország 8,266 pont, 2. Ausztria 8,158 p., 3. Szlovákia 7,963 p., 4. Svájc 7,682 p., 5. Dánia 7,618 p., 6. Olaszország 7,333 p... 12. Magyarország 5,045 p.

Férfi vízilabda Világliga. A magyar férfi vízilabda-válogatott második lett a berlini Világliga nyolccsapatos döntőjében, miután a vasárnapi aranymeccsen 9―6-ra vesztett Szerbia legjobbjaival szemben. A 3. helyet Ausztrália szerezte meg, miután 7―6-ra verte a házigazda német válogatottat. A további helyosztók: az 5. helyért: Egyesült Államok―Románia 9―6, a 7. helyért: Kanada―Kína 12―11 (3―0, 2―1, 1―3, 1―3) ― ötméteresekkel.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 669
szavazógép
2007-08-13: Sport - Áros Károly:

Egyenlő mércével mérjenek! (Periszkóp)

,,Mi tagadás, mellbe vágott a csütörtöki lapszámban közölt őszi menetrend alatt megjelent pár sor — mondta telefonban egy tiszteletre méltó sportvezető —, egészen pontosan az utolsó három mondat, idézem: Sok sikert, labdarúgók, és kevesebb rendbontást, sport- és faluvezetők! Nem sportszerű, nem felebaráti a pálya széléről küldözgetni az ellenfelet, a játékvezetőket, az embereket (tudják jól, hogy oda úgysem mennek az önök társasága nélkül, akkor pedig minek?). Hagyják, hogy a pályán győzzön mindig a jobbik!
2007-08-13: Sport - Áros Károly:

Csapatok, játékosok (Labdarúgás, IV. liga)

A hét végén rajtol a 2007—2008-as labdarúgó-bajnokság maratoni küzdelemsorozata. Együtt a szurkolókkal mi is ott leszünk a lelátókon, a pályát övező drótkerítés mentén. A főhősök viszont nem mi, a játékosok lesznek. Illik tehát, hogy közelebb kerüljünk hozzájuk, hogy megismerjük a IV. ligás pályafutásukat. E célt szolgálja az alábbi összeállítás, mely tartalmazza — természetesen a bírói lapot kitöltő vezetők, tudósítók, játékvezetői bejegyzések alapján — az együttesek játékosainak nevét, születési dátumát, a IV. ligában játszott mérkőzéseik és lőtt góljaik számát.