Egy szál virágot Petőfiért! — Iochom István

2009. július 24., péntek, Közélet

Vetró András plakettje

A Pro Kézdi Egyesület, a Székely Újság, a Nők Egyesülete és a polgármesteri hivatal megemlékező ünnepségre hívja Kézdivásárhely és környéke lakóit. Arra kérik őket, hogy vigyenek magukkal egy szál virágot, és gyújtsanak egy gyertyát.

1849. július 24-én nemzeti költőnk, Petőfi Sándor egy éjszakát töltött Kézdivásárhelyen az akkori Szarvas fogadóban, melynek helyén ma a postahivatal épülete áll. A magyar, román és angol nyelvű márványtáblán látható Petőfi-dombormű Vetró András alkotása.

Ma este 21 órakor a posta előtti téren, a Petőfi-táblánál rövid emlékműsor után elhelyezik a kegyelet virágait. Ezt fáklyás felvonulás követi a főtéri Gábor Áron-szoborhoz. A megemlékezés a Vigadóban Ferenczi György és a Rackajam együttes Petőfilm című zenés filmjének vetítésével zárul. A Nők Egyesületének tagjai a művelődési ház kistermében Kossuth-kiflivel várják és kínálják a résztvevőket.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 760
szavazógép
2009-07-24: Közélet - x:

Fejlesztési tervekért jött (Vasile Blaga Sepsiszentgyörgyön) — Váry O. Péter

Tegnap délután Vasile Blaga területfejlesztési miniszter Sepsiszentgyörgyön járt, s bár többször hangsúlyozta, szakmai egyeztetésért találkozott Tamás Sándor megyeitanács-elnökkel és Antal Árpád András polgármesterrel, az, hogy elkísérte őt George Scripcaru brassói polgármester, a Demokrata-Liberális Párt Kovászna és Hargita megyéért felelős alelnöke, azt sugallja, nem csupán területfejlesztési kérdésekben egyeztettek a megye és a megyeszékhely vezetőivel.
2009-07-24: Máról holnapra - x:

A kapcsolati tőke és a korrupció — Bogdán László

Romániában, Ion Iliescu exelnök emlékezetes megfogalmazása szerint az ,,eredeti demokrácia" országában évtizedek óta, néha erőteljes uniós nyomásra folyik a korrupció elleni ádáz küzdelem.